Sesambakat kycklinglår med bön & majssalsa, äppelyoghurt och bönpasta

2015-05-27
  • Servings : 6
  • Prep Time : 15m
  • Cook Time : 45m
  • Ready In : 60m

Idag ville min dotter laga middagen vilket var perfekt då det gav mig tid att klippa gräset, råvaror till speghetti och köttfärssås skulle inhandlas men då dottern tydligen är lik mig så vart det ändrade planer när hon såg en grillad kyckling.

Resultatet vart istället en läcker sesammarinerad lårklubba med en bön och majssalsa som toppas med en yoghurt som smaksatts med basilika och rivet äpple, tänk vad läckert det kan bli med lite ny inspiration i butiken och en nyfiken dotter.

Ingredients

  • 12 st Kycklinglår med ben
  • 0,5 dl Rapsolja
  • 0,5 dl Soja
  • 0,5 dl Vatten
  • 0,5 dl Oskalade sesamfrön
  • 165 gr Majs
  • 165 gr Garbanzobönor (kokta)
  • 165 gr Svarta bönor (kokta)
  • 1 st Tomat (tärnad)
  • 2 st Salladslökar (skivad)
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 1 msk Olivolja
  • 3 dl Yoghurt
  • 1 st Äpple (rivet)
  • 15 blad Basilika (strimlad)
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Bönpasta

Method

Step 1

Sätt ugnen på 190° sätt på vatten till bönpastan

Step 2

Ta fram en stor bunke och blanda rapsolja, vatten, soja, sesamfröna och lite svartpeppar, lägg i kycklinglåren och vänd dem ordentligt.

Step 3

Lägg kycklingen på en plåt med skinnsidan upp och ställ i ugnen i 45 minuter

Step 4

Blanda bönorna med majsen, salladslöken, tomat och pressa i vitlöken, blanda i olivoljan, salta och vänd allt ordentligt.. smaka av

Step 5

Blanda yoghurten med äpple och basilikan, smaka av med salt

Step 6

Lägg i pastan när det återstår ca 10 minuter på kycklingen

Step 7

När kycklingen är klar så är det bara att lägga upp allt snyggt och njuta av en riktigt god vardagsmiddag...

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Japanskt middagsmys med klassisk fonduegryta

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Churros en el camino de la casa

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Man känner aldrig sig så rik som när man plockar ut färskt bröd ur ugnen.
-Ernst Kirchsteiger
%d bloggare gillar detta: