Sesamstekt aubergine med fetabakad tomat, rostade grönsaker och senaps yoghurt

2013-12-23
  • Servings : 6
  • Prep Time : 30m
  • Cook Time : 30m
  • Ready In : 60m

Läckert sprödstekt aubergine som serveras med en griljerad tomat med fetaost, samt sedan rostad potatis med grönsaker och en härlig yoghurt som smaksats med senap, basilika och honung.

Ingredients

  • 3 st Mindre auberginer (skivade i halv cm tjocka skivor)
  • 3 dl Sesamfrön
  • 3 dl Ströbröd
  • 0,5 dl Allkrydda
  • 2 dl Vetemjöl
  • 800 gr Potatis (delad i bitar)
  • 200 gr morötter (skalade och delade)
  • 150 gr Sockerärtor
  • 1 st Spetspaprika
  • 2 st Vitlöksklyftor (pressade)
  • Rapsolja
  • Salt
  • Svart peppar
  • 3 st Tomater
  • 50 gr Fetaost (smulad)
  • 0,5 dl Purjolök (hackad)
  • 3 dl Yoghurt
  • 0,5 dl Senap vanlig
  • 15 ml Flytande honung
  • 8 Basilika blad (strimlade)

Method

Step 1

Sätt ugnen på 220° och lägg potatis och morötter på plåt, ställ plåten i ugnen i 25 minuter, ta ut plåten och lägg på sockerärtor, paprika, vitlök och slå på lite rapsolja, salta och vänd försiktigt och ställ in plåten i 10 - 15 minuter till

Step 2

Dela tomaterna och gröp ur dem, hacka tomatköttet och blanda det med purjolök samt fetaosten, lägg tillbaka blandningen i tomaterna, ställ in i ugnen under potatisen, när potatisen är klar ge tomaterna lite färg genom att flytta upp tomaterna och sätta på grillen i några minuter.

Step 3

Blanda yoghurten med senapen, basilikan och flytande honung, smaka av med salt och svartpeppar.

Step 4

Vispa ägget med lite salt, slå upp mjölet i en bunke och blanda sesamfrö, ströbröd och all krydda i en bunke.

Step 5

Panera sedan auberginen i mjölet, ägget och sist sesamblandningen, stek sedan i rätt rikligt med rapsolja tills de får fin färg.

Step 6

Servera sedan allt tillsammans

 

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

  • Churros en el camino de la casa

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Hickoryrökt laxfilé med romsås, färskpotatis och brynt dillsmör

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Den förste som åt ostron var en modig man.
-Jonathan Swift
%d bloggare gillar detta: