Skinkstek på Italienska med vin och tomatbrässerad potatis

2014-02-23
  • Servings : 6
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 50m
  • Ready In : 1:10 h

En härlig svensk skinkstek som görs i ugnen med allt i ett vilket gör middagen till en enkel sak, tomat, vitlök, vin och potatis tillsammans ger smakerna härligt sydlänska och Italienska.

Ingredients

  • 1 kg Skinkstek
  • 1 kg Potatis (Skivad i 1/2 cm tjocka)
  • 400 gr Krossade tomater
  • 200 gr Champinjoner
  • 200 gr Chorizo (skivad 1cm tjocka)
  • 1,5 dl Vitt vin
  • 3 Vitlöksklyftor (pressade)
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Rapsolja
  • 50 gr minst parmesanost (hyvlad)
  • Färsk Basilika
  • 1,5 dl Vatten

Method

Step 1

Sätt ugnen på 180°

Step 2

Peppra och salta skinksteken ordentligt och gnid in kryddorna lite, stek sedan den runt om så den får fin färg.

Step 3

Lägg potatisen i botten på en ugnsform med lite rapsolja, sprid ut potatisen jämnt salta och peppra.

Step 4

Lägg på champinjonerna hela, chorizon och sprid ut vitlöken, häll på de krossade tomaterna och vinet.

Step 5

Lägg på steken i ugnsformen och häll 1 dl vatten i pannan, låt det koka ur lite smak och häll det på steken.

Step 6

Ställ in formen i ugnen i ca 45 - 50 tills steken når 70° och potatisen är mjuk

Step 7

Ta ur formen och låt steken vila i 5-10 minuter innan du skivar upp den, lägg den sedan på potatisen igen och strö rikligt med parmesan och basilkablad över allt..

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Hickoryrökt laxfilé med romsås, färskpotatis och brynt dillsmör

  • Pastagratäng med citronmarinerad lax, gröna linser och en krämig tomatgräddsås med cava

  • Kalvfärsbiffar med en enkel rosmarin och lingonsky samt ugnsbakade rotsaker

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Den sundaste gymnastiska övningen är att i rätt tid resa sig från matbordet.
-Giorgio Pasetti
%d bloggare gillar detta: