Slät indisk curry och grönsakssoppa med yoghurt

2013-11-24
  • Servings : 6
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 60m
  • Ready In : 1:20 h

Idag så lagar vi en hetare indisk curry och grönsaksoppa som är vegetarisk, man kan välja att göra den så het som man önskar genom att ha i mer eller mindre chili. Vi gör även ett Indiskt Nannbröd till som du hittar recptet till här, samt ställer fram en skål yoghurt till för att lugna hettan i soppan.

Receptet på Nannbröd är här 

Ingredients

  • 3 dm Purjolök (strimlad tjockt, finstrimla lite till garnering)
  • 4 st Morötter (skalade i bitar riv en halv till garnering)
  • 3 st Paprikor i olika färger (delade)
  • 1 st Citrongräs (bankad med knivens baksida för att få ut saften och sedan hackad)
  • 1 st Solo vitlök (tärnad)
  • 1 cm Röd chili
  • 1 dl Riven kokos
  • 1 liter smakrik grönsaksbuljong
  • 1/2 st Lime
  • 1 - 2 tsk Curry pasta
  • 15 ml Muskavado socker
  • 10 ml Kanel
  • 10 ml Koriander torkad
  • 10 ml Ingefära torkad
  • Salt
  • Olja
  • 0,5 l Vatten
  • Yoghurt som tillbehör

Method

Step 1

Börja med att fräsa grönsakerna och citron gräset ordentligt i varm olja

Step 2

När grönsakerna mjuknat lite, lägg i kokos och curry, sockret och fräs lite till

Step 3

Slå på buljongen och låt det koka upp och lägg i alla kryddor och låt det puttra tills grönsakerna är riktigt mjuka.

Step 4

Mixa allt ordentligt och häll allt genom en sil i en ny kastrull

Step 5

Slå på vattnet och pressa juicen ur limen, låt det koka upp och smaka av med salt och eventuellt med curry

Step 6

Servera med Nannbröd, yoghurt samt de rivna morötterna och strimlade purjon till

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Japanskt middagsmys med klassisk fonduegryta

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Nasi goreng indonesisk snabbmat

  • Kycklinginnerfilé med Indisk inspiration, myntabulgur och len yoghurt

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Konversation är den största naturliga fienden till god mat och gott vin.
-Alfred Hitchkock
%d bloggare gillar detta: