Smörfrästa färska rödbetor med pepparrot och salladslök serverad till grillad falukorv

2016-06-27
  • Servings : 4
  • Prep Time : 25m
  • Cook Time : 30m
  • Ready In : 55m

Idag så är vi åter i det svensk köket med dess härliga smaker med klassisk falukorv och färska grönsaker direkt från vårt lilla trädgårdsland, för mig är det lyx att få välja ut sina grönsakerna till måltiden direkt ur landet.

Vi fräser rödbetorna i riktigt smör så att de får en trevligt brynt smak för att sedan toppa med färskriven pepparrot och salladslök, falukorven ger vi trevliga ränder och god smak på grillen för att sedan servera med härlig färskpotatis… vattnas det inte i munnen?

Ingredients

  • 500 gr Falukorv (skuren på längden)
  • 400 gr Rödbetor
  • 1 dl Pepparrot (Grovriven)
  • 2 st Salladslökar (skivad)
  • 100 gr Smör
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 500 gr Färskpotatis

Method

Step 1

Tänd grillen, om man väljer att steka falukorven istället, var snål på fettet annars kan det bli för mycket med smöret från rödbetorna.

Step 2

Sätt på vatten till rödbetorna, ta bort blast, topp och tvätta dem, lägg sedan ner rödbetorna i vattnet. Passa på att även börja koka potatisen,.

Step 3

Koka rödbetorna så de nästan är klara ca 10 - 15 minuter, häll av vattnet och häll på kallt vatten.

Step 4

Tryck av skalet på rödbetorna och klyfta dem, kolla potatisen och häll av vattnet när den är klar.

Step 5

Smält smöret i en stekpanna på medelvärme, lägg i rödbetorna och låt de bryna ordentligt, salta och peppra, lägg pepparroten och salladslöken vänd försiktigt

Step 6

Grilla falukorven så den får fina ränder och grillsmak på bägge sidorna, servera med rödbetorna ovanpå och färskpotatisen till.

Print Friendly, PDF & Email
Related Recipes:
  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Det sägs att man blir vad man äter. Men vem vill bli en morot?
-Olle Lundberg
%d bloggare gillar detta: