Smörstekta kantareller på rejäl surdegstoast med bräckt skinka och stekt tomat

2012-08-27
  • Servings : 6
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 30m
  • Ready In : 50m

En papperpåse med kantareller i kylen som jag gärna gör något gott av men tiden är lite kort idag, men jag tänker att idag ska jag ha lite vardagslyx.

Det får bli dom härliga kantareller alldeles nystekta i smör, lagda på en toast även den stekt i lite smör serverade med lite bräckt skinka på en salladsbädd.

Ingredients

  • Rejäl laddning kantareller jag hade närmare 1 kg
  • 6 st rejäla skivor Surdegsbröd
  • 100 gr smör
  • 500 gr Skinka skivad
  • Sallad (strimlad)
  • 3 st Tomater (halvor)
  • Salt

Method

Step 1

Börja med att torrsteka kantarellerna i en varm panna utan smör, när all vätska är borta lägg i hälften av smöret och salta, stek sedan lite yta på svampen

Step 2

Medans kantarellerna steker passar man på att börja steka skinkan i en annan panna utan fett, när det är klart steker man tomathalvorna och håller allt varmt.

Step 3

Sedan är det dags att lägga i smör i pannan och steka på brödet

Step 4

Lägg sedan brödet på tallriken med lite strimlad sallad bredvid, tomathalvan läggs mellan bröd och sallad sedan ska skinkan ligga snyggt på salladen, dela nu upp kantarellerna på alla smörgåsarna....mmm nu har du lagt upp härlig vardagslyx och det är bara att njuta

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Gårdagens tidning! det är bara något man äter fish and chips ur.
-Amy Winehouse
%d bloggare gillar detta: