Sommarkassler med aprikos, färskpotatis och pepparotsgräddfil

2012-06-06
  • Servings : 6
  • Prep Time : 25m
  • Cook Time : 45m
  • Ready In : 1:10 h

Idag så serverade jag en i min familj gammal klassiker och när min pappa satte upp den på menyn, eller serverade den hemma så visste man att det var sommar.

Originalet som han serverade var med aprikoser på burk men efter dom nya giftlarmen så har jag bytt ut mot färska, och kasslern kan man halstra lite lätt eller servera kall lite beroende på sommar vädret. Jag passade på att servera en tomatsallad till eftersom jag hittade härliga svenska tomater och lök, även den är ett litet tecken på sommar och sol.

Sommarkassler med aprikos, färskpotatis och pepparotsgräddfil

– 1kg Kassler skivad
– 250gram Persikor delade och urkärnade
– 1kg Färskpotatis
– 3dl Gräddfil
– Efter smak färsk pepparrot riven
– 3st Tomater skivade
– 1st Gul lök skivad
– Rapsolja
– Rödvinsvinäger
– Flingsalt
– Svartpeppar

1. Tvätta potatisen och koka den
2. Blanda gräddfilen med lite av pepparroten, resten läggs upp bredvid så man själv kan göra sin pepparrotsstyrka
3. Gör en tomatsallad med tomaten, löken, rapsolja, vinäger, flingsalt och svart peppar
4. Om du vill halstra kassler gör det på snabbt på hög värme med väldigt lite fett
5. Stek aprikoserna i lite olja så att dom mjuknar bara något
6. Servera med aprikoserna på kasslern och resten bredvid.. smaklig somrig måltid 🙂

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Först kramar jag alla i familjen – sedan ställer jag mig vid spisen
-Ernst Kirchsteiger
%d bloggare gillar detta: