Somrig äggröra med färska tomater, rödlök och fetaost

2014-06-16
  • Servings : 2
  • Prep Time : 10m
  • Cook Time : 10m
  • Ready In : 20m

Ytterligare ett bevis på den enkla goda matlagningen som för tankarna till medelhavet med en enkel och grymt härlig sommarrätt som passar perfekt en varm solig dag, den är snabb och väldigt smidig att göra och kan göras på vilken liten spis som helst.

Ingredients

  • 6 st Ägg
  • 1 msk Vatten
  • Salt
  • Svart peppar
  • 1 st Tomat (tärnad)
  • 150 gr Fetaost
  • 1 liten Rödlök
  • Olivolja

Method

Step 1

Vispa ihop äggen med vattnet salta och peppra lite.

Step 2

Häll smeten i en varm teflonpanna, och rör hela tiden så det inte fastnar i pannan.

Step 3

När den precis stelnat och fortfarande är lite rinig stäng värmen, smula i hälften av fetaosten och lägg i tomat samt det mesta av rödlöken och vänd försiktigt i allt.

Step 4

Lägg upp det snyggt på fat/tallrik och smula på resten av fetaosten, lägg på lite rödlök, dra några varv med svart peppar och ringla lite olivolja på toppen... Smaklig måltid 🙂

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

  • Churros en el camino de la casa

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Pastagratäng med citronmarinerad lax, gröna linser och en krämig tomatgräddsås med cava

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Det sägs att man blir vad man äter. Men vem vill bli en morot?
-Olle Lundberg
%d bloggare gillar detta: