Somrig äggröra med färska tomater, rödlök och fetaost

2014-06-16
  • Servings : 2
  • Prep Time : 10m
  • Cook Time : 10m
  • Ready In : 20m

Ytterligare ett bevis på den enkla goda matlagningen som för tankarna till medelhavet med en enkel och grymt härlig sommarrätt som passar perfekt en varm solig dag, den är snabb och väldigt smidig att göra och kan göras på vilken liten spis som helst.

Ingredients

  • 6 st Ägg
  • 1 msk Vatten
  • Salt
  • Svart peppar
  • 1 st Tomat (tärnad)
  • 150 gr Fetaost
  • 1 liten Rödlök
  • Olivolja

Method

Step 1

Vispa ihop äggen med vattnet salta och peppra lite.

Step 2

Häll smeten i en varm teflonpanna, och rör hela tiden så det inte fastnar i pannan.

Step 3

När den precis stelnat och fortfarande är lite rinig stäng värmen, smula i hälften av fetaosten och lägg i tomat samt det mesta av rödlöken och vänd försiktigt i allt.

Step 4

Lägg upp det snyggt på fat/tallrik och smula på resten av fetaosten, lägg på lite rödlök, dra några varv med svart peppar och ringla lite olivolja på toppen... Smaklig måltid 🙂

Print Friendly
Recipe Type: Tags: , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Pastagratäng med citronmarinerad lax, gröna linser och en krämig tomatgräddsås med cava

  • Vardaglig pasta på minuter med färg och klimatsmart avtryck

  • Morot och kikärtsbiffar, ljumen avocadosallad med mathavre & en syrlig chili- ingefärssås

  • Husets läckra tomat & vinbräserad kotlett med morötter, vita bönor och kvarngryn

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
En av de fina sakerna med livet är att vi regelbundet måste avbryta det vi sysslar med och koncentrera oss på att äta.
-Okänd
%d bloggare gillar detta: