Sötsyrlig ugnsbakad lax med morötter & champinjoner och ett potatisstomp med fetaost & basilika

2015-03-29
  • Servings : 4
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 40m
  • Ready In : 60m

Ett härligt recept med en sötsyrlig marinad som laxen bakas med i ugnen tillsammans med morotsstavar och champinjoner, till det ett potatisstomp med fetaost, basilika och en skvätt olivolja.

Ingredients

  • 500 gr Potatis (skalad)
  • 125 gr Fetaost
  • 1 dl färsk Basilka (hackad)
  • 2 msk Olivolja
  • 4 st Laxbitar
  • 1 msk Honung
  • 2 msk Balsamicovinäger
  • 1 st Vitlöksklyfta (pressad)
  • 1 cm Röd chili (hackad)
  • 150 gr Champinjoner (delad i fyra)
  • 150 gr Morötter (i stavar)
  • Salt

Method

Step 1

Sätt ugnen på 200° och börja koka potatisen

Step 2

Blanda marinaden med honung och balsamvinägern ordentligt, lägg i vitlök, chili och salt

Step 3

Lägg laxen i en ugnsform med champinjoner och morotsstavar ovanpå, salta och peppra

Step 4

Häll på marinaden över fisken och ställ in formen i ugnen när potatisen kokat i ca 25 minuter, låt sedan fisken stå där i ca 15 - 20 minuter.

Step 5

När potatisen är klar efter ca 40 minuter, häll av vattnet, smula i fetaosten och ha i basilika, salt och svart peppar.

Step 6

Stompa sedan moset så att det blir ett grovare mos, häll i olivoljan rör om och smaka av med salt och svart peppar.

Step 7

Lägg sedan upp moset och lägg laxen med grönsaker på häll sky från ugnsformen på och garnera med ett basilika blad.. smaklig måltid

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Nasi goreng indonesisk snabbmat

  • Honungsstekt halloumi med valnötter på somrig rödgrön salladsbädd

  • Lövbiff med örttomatiserade grönsaker och ett mjukt vitlökssmör

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Den sundaste gymnastiska övningen är att i rätt tid resa sig från matbordet.
-Giorgio Pasetti
%d bloggare gillar detta: