Power Meet inspired grilled chicken with roasted sweet potatoes and a lovely cornsalsa

2016-07-07
  • Servings : 5
  • Prep Time : 30m
  • Cook Time : 45m
  • Ready In : 1:15 h

Bland raggare och amerikanska åk så inspireras jag av världens största bilträff för amerikanska bilar som vi har i Västerås, och vad passar då inte bättre än att göra ett härligt recept med smaker från amerikanska södern med sin hetta och söta smaker.

Vi gör en kycklinglårfilé som marineras i en snabb och fantastisk BBQ marinad med färska tomater som du kan göra så het som du vill, på grillen avslutar vi med lite rökflis för att få rätta touchen och till kycklinglåren serverar vi härligt rostad sötpotatis och en läcker majssalsa som bryter av sååå bra.

Sötpotatis är inte en potatis utan en vindeväxt vilket är en meterlång nedåtligggande, ibland slingrande ört med ätbara stärkelserika rotknölar som kan väga upp till 25 kg

Ingredients

  • 800 gr Kycklinglårfilé
  • 2 tomater (delade)
  • 1 tsk Vitlöksulver
  • 1 tsk Lökpulver
  • 2 tsk Rökt paprikapulver
  • 1 msk Cajunirydda (om du inte har det, ta grillkrydda)
  • Chili flakes efter smak
  • 1 msk Rapsolja
  • 1,5 msk Farinsocker
  • Salt
  • ca 350 gr Majs corn (avrunna)
  • 1 st Vitlöksklyfta (hackad)
  • 1 ask Cocktailtomater (delade i 4 bitar)
  • 2 st Salladslökar (hackade)
  • 1 kruka koriander (hackad, spara lite till garnering)
  • Rapsolja
  • 1/2 Citron
  • Svartpeppar
  • Salt
  • 600 gr Sötpotatis (tvättad och i klyftor)
  • 1 msk Olivolja
  • 1 tsk Äppelcidervinäger
  • 1 tsk Socker
  • 1 pkt Fetaost

Method

Step 1

Använd gärna en mixer att mixa tomat, vitlökspulver, lökpulver, paprikapulver, cajunkrydda, chiliflakes, rapsolja, farinsocker och salt, mixa tills du ha en jämnsås.

Step 2

Lägg kycklinglårfiléerna i en påse och slå marinaden på, knyt ihop och låt vila där tills det är dags att grilla.

Step 3

Lägg en näve rök flis i blöt, tänd grillen och sätt ugnen på 220°

Step 4

Värm en panna med lite rapsolja och när det är varmt lägg i majsen och vitlöken, fräs allt tills majsen får färg.

Step 5

Ta sedan bort pannan från värmen och blanda i salladslök, tomat och pressa i juicen från den halva citronen.

Step 6

Smaka av med salt och svartpeppar, låt det ligga kvar i pannan tills servering.

Step 7

Lägg upp sötpotatisen i en ugnsform med lite rapsolja och salt, ställ in i ugnen i ca 30 - 35 minuter eller tills de fått fin rostad färg. Blanda Olivolja, socker och vinäger, slå på detta när potatisen är klar och ska serveras.

Step 8

Grilla sedan kycklingen över elden så den får färg och blir nästan klar, OBS! det ska vara marinad kvar på köttet när det läggs på grillen, pensla med marinaden på hela tiden.

Step 9

Lägg kycklingen på indirekt värme och lägg den fuktade rökfliset på glöden, stäng locket och låt det vara stängt i ca 15 - 20 minuter.

Step 10

Lägg upp allt snyggt och smula fetaosten över östpotatisen, njut sedan av en maten inspirerad från södern och Amerikanska "raggar" bilar i Västerås..

 

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Marinated pork chop on the length, roasted vegetables with black sesame seeds and blue cheese sauce

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

  • Texas styled slow cocked beef, beans and chili stew with pan bread

  • Latinamerikansk högrevsgryta med vita bönor, zucchini och nystekt pannbröd

  • Varmrökt cajuninspirerad lax med torrubb, sval yoghurtsås, rökta räkor och svensk färskpotatis

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Gårdagens tidning! det är bara något man äter fish and chips ur.
-Amy Winehouse
%d bloggare gillar detta: