Spaghetti di greco con formaggio feta, cipolla rossa, pomodoro e spinaci baby

2014-11-17
  • Servings : 4
  • Prep Time : 15m
  • Cook Time : 15m
  • Ready In : 30m

Ett läckert recept som är helt vegetariskt och snabbt att laga till en vardagskväll, i receptet så tillagar vi spaghetti som ska vara kokt al dente, rödlök och paprika som fått lite honungssmak, babyspenat, ljummen tomat och riktig grekisk fetaost.

Ingredients

  • 4 Portioner Spaghetti av bra kvalitet
  • 1 st Rödlök (klyftad tunt)
  • 1 st Grön Paprika (strimlad tunt)
  • 2 st Tomater (klyftad tunt)
  • 1 st Näve baby spenat
  • 100 gr Fetaost
  • 1 msk Honung
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Olivolja

Method

Step 1

Sätt på väl saltat vatten till spaghettin och koka spaghettin efter anvisningarna

Step 2

Värm en panna med lite olivolja, lägg i rödlöken och låt den få lite färg, häll i honung och lägg i paprikan, lått bara honungen smälta ihop med lök och paprikan och t bort pannan från värmen.

Step 3

När spaghettin är klar häll av vattnet och häll i lök och paprika blandningen, de klyftade tomaterna, baby spenat och smula i fetaosten, vänd allt försiktigt med lite olivolja och svartpeppar

Step 4

Lägg upp allt på tallrik eller ett stort fat och servera med lite olivolja även på toppen.

Print Friendly, PDF & Email
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Det finns ingen mer uppriktig kärlek än kärleken till mat.
-George Bernard Shaw
%d bloggare gillar detta: