Spaghetti di greco con formaggio feta, cipolla rossa, pomodoro e spinaci baby

2014-11-17
  • Servings : 4
  • Prep Time : 15m
  • Cook Time : 15m
  • Ready In : 30m

Ett läckert recept som är helt vegetariskt och snabbt att laga till en vardagskväll, i receptet så tillagar vi spaghetti som ska vara kokt al dente, rödlök och paprika som fått lite honungssmak, babyspenat, ljummen tomat och riktig grekisk fetaost.

Ingredients

  • 4 Portioner Spaghetti av bra kvalitet
  • 1 st Rödlök (klyftad tunt)
  • 1 st Grön Paprika (strimlad tunt)
  • 2 st Tomater (klyftad tunt)
  • 1 st Näve baby spenat
  • 100 gr Fetaost
  • 1 msk Honung
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Olivolja

Method

Step 1

Sätt på väl saltat vatten till spaghettin och koka spaghettin efter anvisningarna

Step 2

Värm en panna med lite olivolja, lägg i rödlöken och låt den få lite färg, häll i honung och lägg i paprikan, lått bara honungen smälta ihop med lök och paprikan och t bort pannan från värmen.

Step 3

När spaghettin är klar häll av vattnet och häll i lök och paprika blandningen, de klyftade tomaterna, baby spenat och smula i fetaosten, vänd allt försiktigt med lite olivolja och svartpeppar

Step 4

Lägg upp allt på tallrik eller ett stort fat och servera med lite olivolja även på toppen.

Print Friendly, PDF & Email
Related Recipes:
  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Honungsstekt halloumi med valnötter på somrig rödgrön salladsbädd

  • Lövbiff med örttomatiserade grönsaker och ett mjukt vitlökssmör

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Det finns ingen kärlek mer uppriktig än kärleken till mat
-George Bernard Shaw
%d bloggare gillar detta: