Spaghetti serverad med en krämig pastasås med kassler, kantareller, tomat, lök och en bit ädelost

2013-02-08
  • Servings : 6
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 40m
  • Ready In : 60m

En härlig pastarätt med lite trevlig fest touch till kvällen eller helgen, pastan serveras med en läcker sås med grädde, kassler, kantareller, lök, tomat och lite ädelost.

Lägg gärna några kronor extra på att köpa en bra svensk kassler som är ordentligt rökt, servera gärna pastan med en god sallad och varför inte ett passande rött vin.

Ingredients

  • 600 gr Kassler (strimlad)
  • 1 st Gul lök (hackad)
  • 3 st Tomater (klyftade)
  • 3 dl Grädde
  • 100 gr Ädelost
  • 150 gr Kantareller (förvällda)
  • Salt
  • Svart peppar
  • Rapsolja
  • 6 portioner Spaghetti

Method

Step 1

Sätt på vatten till spaghettin och koka den enligt förpackningen

Step 2

Fräs löken lite i olja och lägg sedan kantarellerna som får fräsa med lite innan man lägger i kasslern med tomaterna, låt det bli ordentligt varmt

Step 3

Slå på grädden med lite svart peppar och låt det puttra i 3 minuter

Step 4

Smula i ädelosten och låt den smälta ordentligt utan att det kokar ( då kan det skära sig)

Step 5

Smaka av med peppar och salt och servera sedan..

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

  • Churros en el camino de la casa

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Kalorier: små trevliga saker i maten som ger människan volym och pondus.
-Okänd
%d bloggare gillar detta: