Spicy Clam Noodle Soup

2013-11-03
  • Servings : 6
  • Prep Time : 15m
  • Cook Time : 15m
  • Ready In : 30m

Musslor i alla former är fantastiskt gott och omtyckt av alla i familjen efter inspiration från ett recept av Gordon Ramsay, så är här min variant av hans heta asiatiska soppa med musslor och risnudlar som är en riktigt läckerhet.

Rätten är riktigt snabb att göra och på en halvtimme så har man middagen klar, servera gärna dessa banan och kokos fritters efteråt.

Ingredients

  • 1,5L Fiskbuljong
  • 1,5st Bananschalottenlök (Tärnad)
  • 3cm Ingerfära (skalad & tärnad)
  • 1st Röd Chili (tunt skivad med frön)
  • 2tsk Hackad limeblad
  • 1kruka Koriander (Bladen som garnering & stjälkar hackade)
  • 2st Citrongräs (Använd baksidan på kniven och hacka gräset mjukt först sedan skiva)
  • 300g Risnudlar
  • 1kg Musslor ta dina favoriter, jag använde blåmusslor denna gång (tvättade och väl sköljda)
  • 1st Lime
  • Böngroddar
  • Salt

Method

Step 1

Koka upp buljongen med schalottenlök, ingerfära, chili, koriander stjälkar, citrongräs och låt det puttra i ca 15 minuter eller tills det är ca 1l buljong kvar smaka av med lite salt

Step 2

Under tiden som buljongen kokar, lägg risnudlarna under varmt vatten och låt dem stå.

Step 3

Lägg i limebladen och sedan musslorna som ska koka i ca 5 minuter tills de öppnar sig.

Step 4

Häll av vattnet från nudlarna och lägg upp dem på ett djupt fat och lägg på böngroddarna

Step 5

Pressa juicen från limen på musslorna och häll dem med soppan på nudlar och böngroddar

Step 6

Garnera med koriander och servera

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , Ingredients: ,
Related Recipes:
  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Japanskt middagsmys med klassisk fonduegryta

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Nasi goreng indonesisk snabbmat

  • Hickoryrökt laxfilé med romsås, färskpotatis och brynt dillsmör

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Man känner aldrig sig så rik som när man plockar ut färskt bröd ur ugnen.
-Ernst Kirchsteiger
%d bloggare gillar detta: