Sporty ugnspannkaka samt honungsyoghurt med kärnor, bärkompott och hyvlad morot.

2012-09-17
Pedagogisk måltid
  • Servings : 6
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 30m
  • Ready In : 50m

Ugnspannkaka är väldigt samt enkelt gott och ofta populärt hemma med sylt och grädde, här är en variant som är lite nyttigare och som man står sig på lite längre. Jag har skippat sylten och ersatt den med bär och en yoghurt med lite honung, pumpakärnor och solros kärnor, i pannkakssmeten har jag gömt lite äppletärningar och havregryn.

Sporty ugnspannkaka

3 dl Vetemjöl
1 dl Havregryn
8 dl Mjölk
4 st Ägg
1/2 tsk Salt
1 st Äpple (tärnat)

1. Vispa sammam mjölk, havregryn och mjöl så att alla klumpar försvinner
2. Vispa i ägget ett i taget
3. Tillsätt äpple och salt
4. Häll smeten i en smörjd långpanna och ställ in i varm ugn på 225 i 20-25 minuter

Honungsyoghurt med kärnor

3 dl Yoghurt av turkisk typ
10 ml Flytande honung
15 ml Pumpakärnor
15 ml Solroskärnor

1. Blanda yoghurt och honungen
2. Blanda i kärnorna
3. Smaka av

Bärkompott

250 gr Hallon & Blåbär (tinade eller färska)

1. Blandas försiktigt så att dom går sönder lite och läggs upp

Hyvlad morot

3 st Morötter skalade
Rapsolja

1. Hyvla längs med moroten så att man får långa tunna skivor
2. Lägg i skål och slå på lite rapsolja

Print Friendly, PDF & Email
Related Recipes:
  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Man känner aldrig sig så rik som när man plockar ut färskt bröd ur ugnen.
-Ernst Kirchsteiger
%d bloggare gillar detta: