Steka kantareller att lägga på mackan

2012-08-24
  • Prep Time : 10m
  • Cook Time : 10m
  • Ready In : 20m

Färsk svamp avger mycket vätska och om man lägger i smöret från början blir svampen smörkokt istället för stekt, så lägg svampen i en torr medelvarm panna och låt vätskan koka in först lägg sedan i smöret och stek svampen.

Om man vill att svampen ska behålla sin form någorlunda exempelvis om man ska ha småkantareller eller champinjoner till dekoration vänder man först runt dem i en het och torr stekpanna, tillsätt sedan smör och stek dem hastigt så att de får färg men inte blir lösa.

Ingredients

  • Kantareller
  • Gul lök (finhackad)
  • Knäckebröd eller annat gott bröd
  • Smör
  • Salt
  • Svart peppar

Method

Step 1

Ansa kantarellerna och borsta dem rena, dela större svampar de små kan vara som de är.

Step 2

Värm en stekpanna till medelvärme och lägg i svampen, låt vätskan koka in.

Step 3

Klicka i lite smör och lägg i löken om du vill ha det, annars är det jättegott även utan lök.

Step 4

Salta och krydda med nymald svartpeppar och stek svampen tills det börjar knäppa i den.

Step 5

Lägg kantarellerna på en knäckemacka eller på något annat favorit bröd

Step 6

Njut...

 

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , , Tags: , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Man känner aldrig sig så rik som när man plockar ut färskt bröd ur ugnen.
-Ernst Kirchsteiger
%d bloggare gillar detta: