Stekt kycklingfilé tillsammans och en krämig sås med smak av äpple och chevre

2013-01-11
  • Servings : 6
  • Prep Time : 15m
  • Cook Time : 45m
  • Ready In : 60m

Idag så vart det en tur till affären där det inhandlades kycklingfilé, i kylen hemma hittade några äpplen som mjuknat lite och en bit chevre.

Mina fynd i kylskåpet vart en läcker sås som vart perfekt till kycklingen, lite kokta grönsaker till och rostad potatis gjorde rätten komplett.

Ingredients

  • 6 st Kycklingfiléer
  • Smör
  • 2 - 3 st Äpplen (går bra med lite gamla, bara att dela i bitar)
  • 1 st Rödlök (i bitar)
  • 1 st Morot (i bitar)
  • 15 ml Kycklingfond
  • 4 dl Vatten
  • 1 dl Grädde
  • 100 gr Chevre (skalad och i bitar)
  • 15 ml Maizena

Method

Step 1

Börja med att fräsa äpple, lök, morot i lite smör i en kastrull

Step 2

När allt börjat få lite färg och mjukna slå på vatten och buljongen, låt det koka upp och puttra tills äpplena kokat helt sönder.

Step 3

Slå på grädden och låt det koka upp igen, sila av såsen och häll den tillbaka i kastrullen

Step 4

Koka upp och red av med maizenan utrörd i lite vatten, smält sedan chevreosten i såsen utan att den kokar. Smaka av med salt och vitpeppar

Step 5

Stek kycklingen i smör i en panna på medelvärme, krydda med salt och svart peppar.

Step 6

Koka gärna lite grönsaker till och servera med potatis i någon form

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Honungsstekt halloumi med valnötter på somrig rödgrön salladsbädd

  • Lövbiff med örttomatiserade grönsaker och ett mjukt vitlökssmör

  • Hickoryrökt laxfilé med romsås, färskpotatis och brynt dillsmör

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Efter en god middag kan man klara allt, till och med sin familj.
-Oscar Wilde
%d bloggare gillar detta: