Stekt kycklingfilé tillsammans och en krämig sås med smak av äpple och chevre

2013-01-11
  • Servings : 6
  • Prep Time : 15m
  • Cook Time : 45m
  • Ready In : 60m

Idag så vart det en tur till affären där det inhandlades kycklingfilé, i kylen hemma hittade några äpplen som mjuknat lite och en bit chevre.

Mina fynd i kylskåpet vart en läcker sås som vart perfekt till kycklingen, lite kokta grönsaker till och rostad potatis gjorde rätten komplett.

Ingredients

  • 6 st Kycklingfiléer
  • Smör
  • 2 - 3 st Äpplen (går bra med lite gamla, bara att dela i bitar)
  • 1 st Rödlök (i bitar)
  • 1 st Morot (i bitar)
  • 15 ml Kycklingfond
  • 4 dl Vatten
  • 1 dl Grädde
  • 100 gr Chevre (skalad och i bitar)
  • 15 ml Maizena

Method

Step 1

Börja med att fräsa äpple, lök, morot i lite smör i en kastrull

Step 2

När allt börjat få lite färg och mjukna slå på vatten och buljongen, låt det koka upp och puttra tills äpplena kokat helt sönder.

Step 3

Slå på grädden och låt det koka upp igen, sila av såsen och häll den tillbaka i kastrullen

Step 4

Koka upp och red av med maizenan utrörd i lite vatten, smält sedan chevreosten i såsen utan att den kokar. Smaka av med salt och vitpeppar

Step 5

Stek kycklingen i smör i en panna på medelvärme, krydda med salt och svart peppar.

Step 6

Koka gärna lite grönsaker till och servera med potatis i någon form

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Honungsstekt halloumi med valnötter på somrig rödgrön salladsbädd

  • Lövbiff med örttomatiserade grönsaker och ett mjukt vitlökssmör

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Andra lever för att äta, jag äter för att leva.
-Sokrates
%d bloggare gillar detta: