Smörstekt laxfilé med schalottenlök och tomat i brynt smör på krossad potatis toppat med fetaost

2015-12-02
  • Servings : 5
  • Prep Time : 15m
  • Cook Time : 15m
  • Ready In : 30m

Här är receptet som bevisar att matlagningen inte behöver vara svår eller ta lång tid, det här receptet är garanterat enkelt och tiden beror lite på din planering.

En smörstekt laxfilé läggs på kokt potatis som krossats så att smöret som serveras till får gotta sig med potatisen, i smöret fräser vi schalottenlök och lägger i tomater på slutet som bara ska få fram smaken när de blir ljumna, lägg i gräslöken och toppa på laxen, avsluta med den härliga fetaosten.

Jag tycker om att ha skalet kvar på potatisen som jag tycker får lite mera smak och nyttigheterna kvar.

Ingredients

  • 5 st Laxportioner
  • 200 gr Smör
  • 2 st Banan schalottenlökar (tunnt skivade halvor)
  • 250 gr Cocktailtomater (delade längs med)
  • 1 st kruka Gräslök (hackad)
  • 250 gr Fetaost
  • 600 gr Potatis (tvättad)
  • Salt
  • Svartpeppar

Method

Step 1

Börja med att sätta på och koka potatisen under tiden som du gör resten

Step 2

Värm en panna på medelvärme med lite smör i, salta och peppra laxen som du lägger i när smöret börjat fräsa.

Step 3

När laxen fått färg runt om ta upp den och lägg den under lite folie i ugnen på 70°

Step 4

Om smöret fortfarande är fin använder du pannan direkt, annars så skölj ur och lägg i resten av smöret som ska börja fräsa.

Step 5

Lägg i schalottenlöken och låt den mjukna och smöret få lite brynt färg

Step 6

Ta bort från värmen och vänd försiktigt i cocktailtomaterna samt gräslöken

Step 7

Häll av vattnet från potatisen, lägg upp potatisen på ett fat och krossa den med en gaffel.

Step 8

Lägg laxbitarna på och lägg smöret med lök, tomat och gräslöken på allt

Step 9

Smula fetaosten ovanpå och gå några varv med svartpeppar kvarnen, servera med en sallad och njut av en fantastisk middag som passar vardag som fest.

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Japanskt middagsmys med klassisk fonduegryta

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

Comments (2)

  1. posted by Cecilia on 14 januari, 2016

    Både låter och ser fantastiskt gott ut

      Svara
    • posted by Patric on 16 januari, 2016

      Tackar! Roligt att du tycker att det ser gott ut, hoppas att du testar receptet också.

        Svara

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Att äta är magens behov, att dricka är själens.
-Claude Tillier
%d bloggare gillar detta: