Stekt spättafilé med en krämig basilika doftande rödlöks & tomatsalsa

2017-03-01
  • Servings : 4
  • Prep Time : 30m
  • Cook Time : 30m
  • Ready In : 60m

Panerad fisk brukar vara väldigt populärt och omtyckt hos de flesta och i butikernas frysdiskar hittar du massor av olika varianter, men att köpa färsk fisk som du panerar själv är inte så svårt men är så mycket godare och i de flesta fall ett nyttigare alternativ.

Jag inspirerar här med en färsk spättafilé som vi dubbelpanerar (mjöl, ägg & ströbröd) och steker krispigt i rapsolja, till detta serverar vi kokt potatis och en härligt krämig salsa med tomat, rödlök och basilika.

Ingredients

  • 500 gr Spättafilé
  • 3 dl Vetemjöl
  • 3 Ägg
  • 4 dl Ströbröd
  • Salt
  • Vit peppar
  • 1 st Rödlök (tärnad)
  • 2 st Tomater (hackad)
  • 2 msk Färsk Basilika (hachad)
  • 1,5 dl Creme Fraiche
  • 1 msk Vittvinsvinäger
  • 1 cm Chili
  • Rapsolja
  • 500 gr Små potatisar
  • Rivna morötter

Method

Step 1

Börja koka potatisen som tar ca 35 - 45 minuter

Step 2

Lägg tomat, rödlök, chili och basilika i en skål, salta och vänd i creme fraichen smaka av och låt vila tills det är dags att servera.

Step 3

Ta tre skålar och häll upp mjöl i en skål tillsammans med salt och vitpeppar, sedan häll upp ströbröd i den andra

Step 4

Knäck äggen i tredje skålen, ha i lite salt och vispa med en gaffel

Step 5

Panera sedan spättan genom att först doppa i mjöl (täck hela fisken), ägg och sist ströbröd.

Step 6

Värm en panna till medelvärme, häll i rikligt med rapsolja, lägg försiktigt i spättan och låt den bli gyllenbrun på bägge sidorna.

Step 7

Häll av vattnet från potatisen, lägg upp den med spätta och servera med salsan samt rivna morötter.. smaklig måltid

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Japanskt middagsmys med klassisk fonduegryta

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Att äta är magens behov, att dricka är själens.
-Claude Tillier
%d bloggare gillar detta: