Stekt spättafilé med en krämig basilika doftande rödlöks & tomatsalsa

2017-03-01
  • Servings : 4
  • Prep Time : 30m
  • Cook Time : 30m
  • Ready In : 60m

Panerad fisk brukar vara väldigt populärt och omtyckt hos de flesta och i butikernas frysdiskar hittar du massor av olika varianter, men att köpa färsk fisk som du panerar själv är inte så svårt men är så mycket godare och i de flesta fall ett nyttigare alternativ.

Jag inspirerar här med en färsk spättafilé som vi dubbelpanerar (mjöl, ägg & ströbröd) och steker krispigt i rapsolja, till detta serverar vi kokt potatis och en härligt krämig salsa med tomat, rödlök och basilika.

Ingredients

  • 500 gr Spättafilé
  • 3 dl Vetemjöl
  • 3 Ägg
  • 4 dl Ströbröd
  • Salt
  • Vit peppar
  • 1 st Rödlök (tärnad)
  • 2 st Tomater (hackad)
  • 2 msk Färsk Basilika (hachad)
  • 1,5 dl Creme Fraiche
  • 1 msk Vittvinsvinäger
  • 1 cm Chili
  • Rapsolja
  • 500 gr Små potatisar
  • Rivna morötter

Method

Step 1

Börja koka potatisen som tar ca 35 - 45 minuter

Step 2

Lägg tomat, rödlök, chili och basilika i en skål, salta och vänd i creme fraichen smaka av och låt vila tills det är dags att servera.

Step 3

Ta tre skålar och häll upp mjöl i en skål tillsammans med salt och vitpeppar, sedan häll upp ströbröd i den andra

Step 4

Knäck äggen i tredje skålen, ha i lite salt och vispa med en gaffel

Step 5

Panera sedan spättan genom att först doppa i mjöl (täck hela fisken), ägg och sist ströbröd.

Step 6

Värm en panna till medelvärme, häll i rikligt med rapsolja, lägg försiktigt i spättan och låt den bli gyllenbrun på bägge sidorna.

Step 7

Häll av vattnet från potatisen, lägg upp den med spätta och servera med salsan samt rivna morötter.. smaklig måltid

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Japanskt middagsmys med klassisk fonduegryta

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Det är långt mellan kokkonst och näringsvetenskap, på samma sätt som det är långt mellan älskogskonst och insemination.
-Jens Bang
%d bloggare gillar detta: