Stekt torskfilé med parmesandoftande salsa med äpple, tomat och rödlök

2012-04-24
  • Servings : 6
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 30m
  • Ready In : 50m

Idag så avslutades jobb dagen med ett mycket trevligt besök från Canada, egentligen kom dom för att titta på vårt moderna diskrum som vi har. Men nu vart besöket så mycket mer än att titta på vårat diskrum utan det bidde en ordentlig tur och genomgång av hela köket, jag vart något försenad hem och det är tur att det finns att tak undan regnet för dom som inte kom in hemma.

Dagens middag hade jag turligt planerat i mitt huvud så det var bara att sätta igång när jag kom hem, fisk var given eftersom jag har varit sugen på det i några dagar. Till fisken kokade jag ett ris som jag krydda med basilika och örtsalt, och fisken vart en torsk som stektes utan panering i äkta smör och lätt kryddad med salt och svartpeppar.

Basilika kokt ris



– 5dl Ris
– Vatten
– Basilika
– Ört salt

1. Koka riset enligt förpackningen med örtsalt och basilika i vattnet
2. När det är klart häll av vattnet och servera till fisken

Stekt torskfilé med parmesan doftande salsa med äpple, tomat och rödlök

– 800gram Torskfilé
– 3st Tomater tärnade
– 2st Äpplen tärnade
– 1st Rödlök hackad
– 30ml Vittvinsvinäger
– 0,3dl Parmesan riven
– 20ml Olivolja
– Salt
– Svartpeppar

1. Blanda tomat, lök och äpple med olivolja, parmesan, salt och svartpeppar låt det dra lite i rumstemperatur
2. Värm upp en panna och lägg i en klick smör, sedan så lägger man ner fisken med skin sidan upp först saltar och peppar
3. Vänd fisken efter ca 2 minuter och stek på andra sidan, salta och peppra lägg sedan upp fisken och håll den varm tills all fisk är stekt
4. Smaka av salsan och lägg den på fisken servera

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Nasi goreng indonesisk snabbmat

  • Honungsstekt halloumi med valnötter på somrig rödgrön salladsbädd

  • Lövbiff med örttomatiserade grönsaker och ett mjukt vitlökssmör

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Den förste som åt ostron var en modig man.
-Jonathan Swift
%d bloggare gillar detta: