Svartgrillad kycklingfilé, potatiskaka med fetaost och en koriander sås

2012-07-14
  • Servings : 6
  • Prep Time : 30m
  • Cook Time : 40m
  • Ready In : 1:10 h

Idag så började dagen som en riktigt härlig högsommardag men lagom till middagsfixandet så såg det mer ut som om monsun kommit för att stanna, mina ursprunliga planer ändrades lite med kycklingen fick vara kvar som bas.

På tallriken ligger även några droppar olja och salsa

Ingredients

  • 800gram potatis (tvättat och riven på grövsta)
  • 1/2st Purjolök den gröna delen strimlad
  • 2st Tomater tärnade
  • Örtsalt
  • Svart peppar
  • Olivolja
  • 150 gr Fetaost
  • -----------
  • 2dl Yoghurt
  • 1dl Gräddfil
  • 15ml Olivolja
  • 0,5cm Röd Chili (fint hackad)
  • Litet knippe koriander (hackat)
  • 1/3 Citron juicen pressad ur
  • Salt
  • ------------
  • 6st Kycklingfiléer
  • 0,5dl Soya
  • Curry
  • Salt

Method

Step 1

Ha olja i botten på en plåt och lägg den rivna potatisen på

Step 2

Lägg sedan purjolök, tomater och kryddor och vänd runt

Step 3

Ställ sedan in plåten i ugnen på 220° i ca 15minuter, då tar man ut plåten och smular fetaosten på och ställer in den igen

Step 4

Efter ytterligare ca 15minuter har den fått färg och är klar

Step 5

----------

Step 6

Blanda yoghurten med gräddfil, olivolja, citronjuice, chili och koriander.

Step 7

Smaka av med salt och låt dra en stund

Step 8

-----------

Step 9

Häll soya, curry och salt på kycklingen

Step 10

Se till att gnida in ordentligt

Step 11

Grilla och pensla på det som finns kvar av marinaden

Step 12

När kycklingen är klar servera med alla tillbehör

Step 13

Print Friendly, PDF & Email
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Det sägs att man blir vad man äter. Men vem vill bli en morot?
-Olle Lundberg
%d bloggare gillar detta: