Sveakökets morotsmums

2012-10-01
  • Yield : 1 st långpanna
  • Prep Time : 15m
  • Cook Time : 30m
  • Ready In : 45m

Här är den morotskaka som vi serverar till våra gäster och efter önskemål kommer receptet ut här, vi använder en morotspuré i kakan och en liknande köper man på barnmatshyllan i butiken.

Ingredients

  • 250 gr Vetemjöl
  • 300 gr Morotspuré
  • 4 dl Strösocker
  • 4 st Ägg
  • 0,5 dl Matolja
  • 2 tsk Bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • Nypa salt
  • Glasyren:
  • 100 gr Färskost typ philadelphia
  • 3 dl Florsocker
  • 2 tsk Vaniljsocker
  • 70 gr Flytande margarin

Method

Step 1

Vispa ägg och socker ordentligt så det blir ljust och pösigt

Step 2

Blanda i oljan och morotspuren

Step 3

Rör sedan ihop mjöl, bikarbonat, bakpulver och kanel för sig som du sedan blandar i med ägg, morot och socker blandningen

Step 4

Häll smeten i en smörjd plåt och grädda i 170° i 25 - 30 minuter

Step 5

åt kakan svalna ordentligt När kakan är klar ta ut den och låt den svalna, under tiden blandar man samman margarin, philadelphiaost, florsocker och vaniljsocker ordentligt till en glasyr som breds över kakan när den svalnat klar

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Äter man nyttigt kan man få spela fotboll mot Brasilien. Spagetti är jättenyttigt.
-Emma, 5 år
%d bloggare gillar detta: