Svensk nudelwok med smörfrästa kantareller

2012-08-24
  • Servings : 6
  • Prep Time : 15m
  • Cook Time : 15m
  • Ready In : 30m

Idag så fick jag en rejäl laddning kantareller fylld av inspiration så funderade jag på vad jag skulle hitta på, valet föll idag på ett rätt annorlunda sätt att servera kantarellerna när dom får förgylla en nudelwok.

Jag låter den vara väldigt enkel i kryddning och smak för att låta kantarellerna vara tongivande, givetvis så ska det vara smör i så jag ger mig i kast med att woka i smör vilket fungerade fin fint.

Ingredients

  • 500 gr Kantareller (ansade och rensade)
  • 6 st Nudel plattor (lägg i blöt ca 45 minuter innan)
  • 1 st Gul lök (i klyftor)
  • 500 gr Korv typ bratwurst med lite smak (i slantar)
  • 1 st Röd paprika (i Bitar)
  • 1 dl Vatten
  • Svart peppar
  • Salt
  • Sallad att lägga i botten som garnering

Method

Step 1

Värm en större panna och lägg i kantarellerna så dom får torrsteka lite, då släpper dom inte så mycket vätska

Step 2

Lägg i en rejäl klick smör och löken och fräs lite och salta, sedan lägger man i korven och låter allt få färg

Step 3

Låt nudlarna rinna av och lägg i dom med lite extra smör, slå på vattnet och woka tills vattnet är borta.

Step 4

Salta, peppra och smaka av, lägg upp med lite sallad i botten

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Japanskt middagsmys med klassisk fonduegryta

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Korv är en gudomlig rätt, ty bara Gud vet vad det är i den.
-Okänd
%d bloggare gillar detta: