Svenska köttbullar på Italienska med pasta i en kryddig tomatsås med basilika

2015-11-04
  • Servings : 5
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 24m
  • Ready In : 45m

Cross-cocking av en spännande mix med den svenska matkulturen där våra svenska köttbullar tillsammans med en klassisk Italiensk pasta i tomatsås, resultatet blir något riktigt trevlig och gott med lite av en vardagsfest stämpel på.

Jag har valt att inte ta med ett recept på köttbullar i detta recept utan du använder ditt ärvda, eller så köper du några goda i butiken.

Även här använder jag ett prov av den Italienska pastan från Delverde, och även om du inte använder just denna så är det värt att lägga någon krona extra på att köpa en riktigt bra pasta som torkat långsamt och försiktigt.

Ingredients

  • 750 gr
  • 400 gr Pasta (torkad)
  • 1 brk Krossad tomat (av bra kvalitet)
  • 1 st Gul lök (hackad)
  • 2 st Vitlökar (pressade)
  • 2 cm Röd chili (hackad)
  • 2 dl Vatten
  • 1 st Hönsbuljong tärning (Gärna ekologisk)
  • 1 st Grönsaksbuljong tärning (Gärna ekologisk)
  • 1,5 msk Muscovadosocker
  • 1 msk Olivolja
  • 1 st Näve basilika (strimlad)
  • Salt
  • Svart peppar
  • Smör

Method

Step 1

Sätt på pastavatten som ska vara salt som medelhavet

Step 2

Häll upp krossade tomaterna i en kastrull och tillsätt vatten, gul lök, vitlök, chili, vatten buljongtärningarna, muscovado sockret och olivoljan

Step 3

Koka upp tomatsåsen och låt det puttra ner tills det fått en såsig konsistens, smaka av med salt och svart peppar

Step 4

Lägg i pastan och stek köttbullarna i smör

Step 5

När pastan är klar häll av vattnet ordentligt och slå på tomatsåsen, vänd sedan allt försiktigt tillsammans med basilikan.

Step 6

Låt pastan vila i någon minut och avsluta med att vända i köttbullarna, lägg upp på ett fat och servera med en god sallad.

Print Friendly
Related Recipes:
  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

  • Churros en el camino de la casa

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Problemet med att äta italiensk mat är att fem-sex dagar senare är man hungrig igen.
-George Miller
%d bloggare gillar detta: