Tacokväll med Pulled Beef och en härligt het jordgubbssalsa

2014-06-15
  • Servings : 6
  • Prep Time : 25m
  • Cook Time : 10:00 h
  • Ready In : 10:25 h

Tacos behöver inte alltid serveras med samma “gamla” köttfärsröra här är en variant med en långlagad högrev som kräver lite planering, där vi även får en trevlig och annorlunda salsa med jordgubbar och chili som kanske inte ser så mycket ut för värden men till köttet blir grym. Sedan serverade jag precis som vanligt alla goda taco tillbehör till bla. hemmagjord guacemole som du hittar recept på om du söker bland mina recept.

Idag hade jag även nöjet att testa en Crock-Pot som lagar till köttet under en lång tid utan att man använder sin ugn eller spisplatta, denna visade sig fungerade kanon och jag slapp passa ugn och spisplattor samtidigt som det känns bra mycket mer energi vänligt. Självklart går det lika bra att köra detta recept i ugnen i en gryta och jag har med dessa tider också i receptet, så lycka till med med din matlagning 🙂

Ingredients

  • 1 kg Högrev
  • 0,5 dl Tacokrydda
  • 0,25 dl Pepparmix
  • 2 st Tomat (tärnad)
  • 3 dm Purjolök (strimlad)
  • 4 cm Röd Chili (hackad med kärnor)
  • 3 st Vitlöksklyftor (pressade)
  • 100 gr Jordgubbar
  • 1 msk Vittvinsvinäger
  • 1 msk Muscavadosocker
  • Salt
  • Samt alla dina favorit taco tillbehör

Method

Step 1

Om du använder ugnen sätt den på 120° har du en Crock-Pot så ta fram den.

Step 2

Lägg alla grönsakerna i botten på grytan, salta lite och slå på vinäger samt muscavadosockret och vänd runt allt

Step 3

Gnid in köttet ordentligt med tacokrydda och pepparmix, lägg sedan köttet på grönsakerna i grytan

Step 4

Toppa med jordgubbarna och sätt på locket, ställ in grytan i ugnen eller sätt på din Crock-Pot på låg temp i 10 timmar med samma tid i ugnen

Step 5

Nu har du massa tid att göra något annat roligt för köttet klarar sig bra själv, glöm inte att förbereda resten av det du vill ha till dina tacos.

Step 6

När det gått 10 timmar ta ut köttet och låt det vila i lite folie samtidigt så separerar du grönsakerna och vätskan, mixa grönsakerna ordentligt till en salsa, smaka av med salt och använd lite vätska om det behövs.

Step 7

Sedan är det dags att servera så dela på köttet och häll upp salsan, servera med dina tillbeör och njut av ditt långkok

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Honungsstekt halloumi med valnötter på somrig rödgrön salladsbädd

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Osten fullbordar en god middag, men den kan också uppväga en dålig.
-Okänd
%d bloggare gillar detta: