Tagliatelle, basilika, syltad paprika,oliver i krämig sås serverat med lufttorkad skinka

2013-01-20
  • Servings : 6
  • Prep Time : 15m
  • Cook Time : 15m
  • Ready In : 30m

Förra veckan när äldsta sonen var hemma på middag så hade han med sig en flaska med fin Cava som han köpt på en resa i Spanien, flaskan lades på kylning på en gång och jag lovade en middag som passar cavan veckan efter.

Då spanjorerna säger att cava passar till allt så vart det mycket enklare att hitta en passande rätt, jag tänkte mig lite medelhav och pasta med lite smak som äts med den läckra spanska lufttorkade skinkan.

Ingredients

  • 500 - 600 gr Lufttorkad skinka
  • 6 port Färsk Pasta gärna tagliatelle (jag hade i två färger)
  • 1 st Rödlök (hackad)
  • 2 st Vitlöksklyftor (pressad)
  • 160 gr Inlagd Paprika (strimlad)
  • 200 gr Gröna oliver
  • 4 dl Grädde
  • 1 knippe Basilika (hackad)
  • Svart peppar
  • Salt
  • Rapsolja till stekningen

Method

Step 1

Sätt på pastavatten med rikligt med salt i

Step 2

Värm upp en panna med lite rapsolja i, fräs röd och vitlöken mjuk och häll på grädden samt basilikan

Step 3

Lått grädden puttra lite och ha i lite salt samt svartpeppar, lägg i paprikan och oliverna samtidigt som du lägger pastan i vattnet

Step 4

Lägg upp skinkan fint på ett fat, smaka av såsen och häll av vattnet från pastan

Step 5

Häll såsen på pastan och smaka av, lägg upp och servera med skinkan.

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Ingredients:
Related Recipes:
  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

  • Churros en el camino de la casa

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Ett glatt leende gör varje måltid till en fest.
-A P Herbert
%d bloggare gillar detta: