Tagliatelle med färskkokta rotsaker i smör och några flingor salt

2012-04-21
  • Servings : 6
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 40m
  • Ready In : 60m

Idag så har förmiddagen innehållit en hel del putsande och fejande hemma i köket, eftermiddagen ska tillbringas vid fotbollsplanen för att se fotbollstjejerna kämpa.

Men där emellan han jag laga lite god mat som idag vart en läcker grönsaksrätt, färsk tagliatelle i två färger med några av våra härliga svenska rotsaker i lite smält smör och några flingor salt.

Roligt att veta: Tagliatelle är att namnet kommer från det italienska tagliare, som betyder “att skära” vilket förklarar formen på pastan.

Tagliatelle med färskkokta rotsaker i smör och några flingor salt

– 2pkt Färsk Tagliatelle en spenat och en vanlig vit variant
– 3st Rödbetor skalad och i bitar
– 4st Morötter skalade och i bitar som rödbetorna
– 1st Gul lök i klyftor
– 50gram Smör
– Flingsalt
– Olja
– Salt
– Svartpeppar
– Parmesan riven
– Gräslök till garnering

1. Koka pastan enligt förpackningen i rikligt med saltat vatten
2. Koka rödbetor, morötter och lök i saltat vatten tills dom blivit mjuka med tuggmotstånd
3. Ta upp grönsakerna ur vattnet och lägg dom i en bunke, smält smöret och häll det på grönsakerna tillsammans med flingsalt.
4. Lägg upp pastan och slå grönsakerna på sedan strö parmesan, svartpeppar och gräslöken ovanpå
5. Servera och njut

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Äter man nyttigt kan man få spela fotboll mot Brasilien. Spagetti är jättenyttigt.
-Emma, 5 år
%d bloggare gillar detta: