Tagliatelle med rimmat fläsk, paprika, äggula och parmesan

2016-09-15
  • Servings : 3
  • Prep Time : 10m
  • Cook Time : 10m
  • Ready In : 20m

En klassisk Italiensk snabbrätt som inte tar många minuter att förbereda och tillaga, med färsk pasta så kokar det fort och under tiden som vattnet kokar upp gör du resten för att snart njuta av det enkla köket.

Tagliatelle kommer från det italienska tagliare, som betyder ”att skära”

Ingredients

  • 300 gr Färsk Tagliatelle
  • 150 gr Rimmat fläsk (strimla)
  • 1 st Gul lök (klyftas)
  • 150gr Mini paprikor (dela och ta ur)
  • 2 Vitlöksklyftor (hackade)
  • 1 st Äggula
  • Svart peppar
  • Salt
  • Parmesan (hyvlad)

Method

Step 1

Sätt på rikligt saltat vatten till pastan

Step 2

Värm en panna riktigt varm, lägg i fläsket och låt det få lite yta, lägg sedan i gul och vitlöken som ska fräsa med och bli mjuk.

Step 3

Lägg sedan i paprikan, vänd allt försiktigt, stäng plattan och sätt på ett lock

Step 4

Koka pastan enligt anvisningarna

Step 5

Häll av vattnet ordentligt, lägg i fläsket med lök och paprika, slå på äggulan och vänd allt försiktigt

Step 6

Lägg upp snyggt, toppa med parmesanost och nymald svartpeppar, pusta nu ut och ät i lugn och ro innan kvällen rusar på igen 🙂 smaklig måltid

Print Friendly
Recipe Type: Tags: , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Pastagratäng med citronmarinerad lax, gröna linser och en krämig tomatgräddsås med cava

  • Vardaglig pasta på minuter med färg och klimatsmart avtryck

  • Rödbetsbiffar med avocadosalsa och frästa paprikor i balsamico vinägrett

  • Krämig vindoftande risotto med tomat, lök, prästost och rostad blomkål

  • Husets nyttiga köttfärssås fylld med energi och gott samvete

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Äter man nyttigt kan man få spela fotboll mot Brasilien. Spagetti är jättenyttigt.
-Emma, 5 år
%d bloggare gillar detta: