Till det grillade en fräsch limecurrysås

2013-05-12
  • Servings : 10
  • Prep Time : 10m
  • Cook Time : 10m
  • Ready In : 20m

Att hitta saker att lägga på grillen brukar inte vara så svårt men att hitta lite nya saker att servera till kan vara tuffare, här är en trevlig sås som passar kanon till både kyckling och fisk som legat på grillen.

Det är en sås med lite hetta från curryn och en skön syrlighet från limen, väldigt enkel att göra och blir det över kan den gott dra några dagar i kylen.

Ingredients

  • 3 dl Creme Fraiche
  • 1 st Lime (juicen)
  • 15 ml Curry pasta
  • 1 st Äpple (i bitar)
  • 30 ml Äpplemos
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • Salt

Method

Step 1

Lägg allt i en mixer eller om du använder en mixer stav i en bunke

Step 2

Mixa allt ordentligt till en sås, smaka av med salt och eventuellt lite mera curry

Step 3

Låt såsen sedan dra i minst 20 minuter innan servering

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Nasi goreng indonesisk snabbmat

  • Trevlig bulgurpytt med falukorv, äpple, lök och paprika

  • Kikärt och morotsbiffar med bakade grönsaker, rostat pumpamos och persiljeolja

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Man ska äta för att leva och inte leva för att äta.
-Italiensk ordspråk
%d bloggare gillar detta: