Tjocka honungsgrillade revben med färsk chipolata och grönsaksröra direkt från grillen

2012-07-04
  • Servings : 6
  • Prep Time : 30m
  • Cook Time : 60m
  • Ready In : 1:30 h

Dottern i huset har under en längre tid önskat sig tjocka revben, igår så påminde hon mig när vi handlade så det är dagens ena råvara. Grönsakerna grillar jag hela för att dela och blandar när dom är klara, det gör att man får som en enklare ratatouille gjord på grillen.

Chipolatan är en färsk korv med gräslök, ingefära och mejram kryddor passar till revbenen, och som potatis till så bakade jag av några större färskpotatishalvor med bara lite salt och god olja på.

Tjocka honungsgrillade revben

– 2kg knäckta revben
– 1dl Tomatkechup
– 40ml Soya
– 40ml Flytande honung
– 40ml Tomatpuré
– 20ml Vittvinsvinäger
– Salt
– Svart peppar
– Paprika pulver
– Vitlökspulver

1. Blanda ihop en marinad med samtliga ingredienser förutom revbenen
2. Jobba in marinaden ordentligt i köttet
3. Lägg dom på grillen på indirekt värme tills dom når 70° (Se till att det inte blir för varmt i grillen utan dra ner lite på luftflödet)
4. När dom nått temperatur dela upp i lagom bitar och servera

Grönsaksröra direkt från grillen

– 3st Tomater
– 4st Knippe lökar bara ansade i toppen och botten
– 1st Röd paprika
– 1/2 Aubergine
– Flingsalt
– Svart peppar
– God olivolja

1. När det återstår ca 15minuter av grilltiden så lägg med grönsakerna under locket
2. Låt dom bli färdiga med köttet
3. När dom är klara ta av dom och dela grönsakerna
4. Lägg alla grönsakerna i en skå och salta, peppra och slå på lite olja
5. Vänd allt försiktigt och smaka av.. servera

Bakad färskpotatis

– 800gram Stora färskpotatisar delad längs med
– Flingsalt
– Olivolja god

1. Lite olja på en plåt och lägg potatisen med den runda delen neråt
2. Salta med lite flingsalt på varje potatis
3. Ställ i varm ugn 220° i ca 25 minuter eller den mjuknat och fått färg
4. Ta ur och lägg upp.. servera

Övrigt

– Chipolata korv eller någon liknande som passar till revbenen

Roligt att veta: Chipolata är en kort och knubbig korv med mycket lök, som ibland anges ha sitt ursrung i Mexico. Men även att den skulle vara fransk nämns, men namnet antyder något annat nämligen att ursprunget är Italien. DEt borde vara från ordet cipolla som korven fått sitt namn, vilket betyder lök men den skulle även då kunna komma från spanskans cebolla (lök) och därmed kan korvens ursprung vara Mexico.

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Man känner aldrig sig så rik som när man plockar ut färskt bröd ur ugnen.
-Ernst Kirchsteiger
%d bloggare gillar detta: