Tomat och äpplesalsa ett multitillbehör

2012-09-20
  • Yield : 1 sats
  • Prep Time : 15m
  • Cook Time : 30m
  • Ready In : 45m

En läcker tomat och äppelsalsa som är lagom komplicerad att göra, den gör sig perfekt på en hamburgare, till fisken eller varför inte på ostbrickan.

Tomat och äpplesalsa

– 1st Syrligt äpple i halv centimeter tärningar
– 1st Gul lök finhackad
– 3st Tomater finhackade
– Chili lite efter smak jag tog ca 2cm, finhackad
– 3dl Vatten
– 30ml Vittvinsvinäger
– 15ml Flytande honung
– Svart peppar
– Salt
– Smör

1. Värm en kastrull med smör i, lägg i löken samt chili låt den mjukna lite i värmen och smöret
2. Sedan ska äppletärningarna i och fräs med lite, lägg i tomaterna, vatten, vinäger, honung och låt puttra.
3. Nu ska det bubbla och puttra i kastrullen under lite omrörning då och då tills allt får salsa konsistens
4. Smaka av med salt och svartpeppar.. låt vila i 5 minuter och servera eller om den ska vara till ost kyl ner den ordentligt

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , Ingredients: ,
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

Comments (2)

  1. posted by David Lindén on 20 september, 2012

    Det här känns perfekt enkelt och allmännyttigt 🙂 Vad tror du om att göra storkok och frysa in?

    Mvh David

      Svara
    • posted by Patric on 20 september, 2012

      Halloj David! Storkok är perfekt och det ska inte vara några problem att frysa in 🙂

        Svara

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Den siste jag skulle rådfråga om vad jag ska äta är en läkare. Det är mycket säkrare att konsultera en kypare och inte ett dugg dyrare.
-Robert Lynd
%d bloggare gillar detta: