Tomat och äpplesalsa ett multitillbehör

2012-09-20
  • Yield : 1 sats
  • Prep Time : 15m
  • Cook Time : 30m
  • Ready In : 45m

En läcker tomat och äppelsalsa som är lagom komplicerad att göra, den gör sig perfekt på en hamburgare, till fisken eller varför inte på ostbrickan.

Tomat och äpplesalsa

– 1st Syrligt äpple i halv centimeter tärningar
– 1st Gul lök finhackad
– 3st Tomater finhackade
– Chili lite efter smak jag tog ca 2cm, finhackad
– 3dl Vatten
– 30ml Vittvinsvinäger
– 15ml Flytande honung
– Svart peppar
– Salt
– Smör

1. Värm en kastrull med smör i, lägg i löken samt chili låt den mjukna lite i värmen och smöret
2. Sedan ska äppletärningarna i och fräs med lite, lägg i tomaterna, vatten, vinäger, honung och låt puttra.
3. Nu ska det bubbla och puttra i kastrullen under lite omrörning då och då tills allt får salsa konsistens
4. Smaka av med salt och svartpeppar.. låt vila i 5 minuter och servera eller om den ska vara till ost kyl ner den ordentligt

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , Ingredients: ,
Related Recipes:
  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

Comments (2)

  1. posted by David Lindén on 20 september, 2012

    Det här känns perfekt enkelt och allmännyttigt 🙂 Vad tror du om att göra storkok och frysa in?

    Mvh David

      Svara
    • posted by Patric on 20 september, 2012

      Halloj David! Storkok är perfekt och det ska inte vara några problem att frysa in 🙂

        Svara

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Uppfinningen av en ny rätt gör mer för mänsklighetens lycka, än upptäckten av en ny stjärna.
-Jean Anthelme Brillat-Savarin
%d bloggare gillar detta: