Tomat och basilika marinerad kycklinglårfilé med parmesankräm och limepasta

2014-04-19
  • Servings : 6
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 40m
  • Ready In : 60m

En läcker kycklingrätt med lårfilén som har lite mera kycklingsmak som smaksats med en läcker marinad med färsk tomat & basilika, till detta serverar vi en läcker parmesankräm och en pasta smaksatt med lime.

Ingredients

  • 1 kg Kycklinglårfilé
  • 2 st Tomater
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 10 st Basilikablad
  • Olivolja
  • 1 dl Chilisauce
  • 3 dl Yoghurt
  • 1 dl Hyvlad parmesan
  • 1 st Vitlöksklyfta (Pressad)
  • 1 pkt Pasta Penne
  • 1/2 Lime
  • 1 näve Citrommelise (hackad)
  • Svartpeppar
  • Rödlök att grilla
  • Paprika att grilla

Method

Step 1

Tänd grillen och sätt på väl saltat pastavatten

Step 2

Mixa tomaterna med en vitlöksklyfta, chilisauce, basilika, svartpeppar och en matsked olivolja, häll marinaden sedan över kycklinglårfiléerna

Step 3

Blanda sedan yoghurten med parmesanen och 30 ml olivolja, smaka av med svartpeppar

Step 4

Dags att lägga pastan i vattnet och koka den enligt anvisningarna

Step 5

Passa på att grilla kycklingen och pensla på marinad under tiden tiden, grilla löken och paprikan hel som delas innan servering (gör dem saftigare)

Step 6

När pastan är klar häll av vattnet, och pressa limen över pastan, slå på lite olivolja och citronmelissen, vänd försiktigt och krydda med lite salt och svartpeppar.

Step 7

Nu är det bara att äta och njuta...

Print Friendly
Recipe Type: , Tags: , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Pastagratäng med citronmarinerad lax, gröna linser och en krämig tomatgräddsås med cava

  • Vardaglig pasta på minuter med färg och klimatsmart avtryck

  • Morot och vitkålsfräs med bacon, parmesan och bönpasta

  • Rödbetsbiffar med avocadosalsa och frästa paprikor i balsamico vinägrett

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Gud ger oss nötterna, men han knäcker dem inte till oss.
-HC Andersen
%d bloggare gillar detta: