Tomat och parmesangratinerad cannellioni med champinjoner & nöttfärs

2015-02-25
  • Servings : 6
  • Prep Time : 30m
  • Cook Time : 30m
  • Ready In : 60m

Mer av det enkla och läckra Italienska köket med en fylld cannelionni som en härligt enkel vardagsrätt, med rena Italienska smaker av tomat, vitlök, basilika och färska champinjoner.

Ingredients

  • 600 gr Nötfärs
  • 1 st Rödlök (hackad)
  • 1 st Vitlök solo (hackad)
  • 2 msk Balsamico vinäger
  • 100 gr Champinjoner (skivade)
  • Svartpeppar
  • Salt
  • 12 st Färska lasagneplattor
  • 1 brk Krossade tomater av bättre kvalitet
  • 1 dl Vatten
  • Olivolja
  • 2msk + 2 msk Tomatpuré
  • 200 gr cocktailtomater (delade)
  • 100 gr Champinjoner (klyftade)
  • 50 gr Parmesanost (grovriven)
  • Färsk basilika

Method

Step 1

Sätt ugnen på 250° och häll de krossade tomaterna i en kastrull med vatten och 2 msk tomatpuré, koka upp och krydda med salt samt svartpeppar

Step 2

Värm en panna med lite olivolja och börja stek champinjonerna med rödlök och vitlöken, lägg sedan i nötfärsen och låt det steka klart, lägg i 2 msk tomatpuré samt balsamicon, smaka av med salt och svart peppar avsluta med att ha i en näve strimlad basilika.

Step 3

Dela upp färsröran mitt på lasagneplattorna och rulla ihop dem, lägg dem sedan tätt i en ugnsform.

Step 4

Lägg cocktailtomater och klyftade champinjoner på, riv lite basilikablad och slå tomatsåsen över, avsluta med att ha parmesanosten på.

Step 5

Ställ in formen i ugnen i ca 25 - 30 minuter tills allt har fått en fin gratinerad färg.

Step 6

Ta ur formen och ringla lite olivolja på och servera med en enkel sallad

Print Friendly, PDF & Email
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Honungsstekt halloumi med valnötter på somrig rödgrön salladsbädd

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Låt din mat vara din medicin och låt din medicin vara din mat.
-Hippokrates
%d bloggare gillar detta: