Tomat och vin bräserad karré med mozzarella och råstekt potatis

2015-03-08
  • Servings : 5
  • Prep Time : 30m
  • Cook Time : 40m
  • Ready In : 1:10 h

En läcker svensk karré som steks och sedan bräseras med krossade tomater, härligt rött vin och lite vitlök samt basilika, till det så råsteker vi potatis och morötter som en trevlig avrundning till rätten.

Ingredients

  • 900 gr Svensk Fläsk karré (i skivor)
  • 1 brk Krossad tomat av bättre kvalitet
  • 1 ,5 dl Vatten
  • 2 dl Rött vin
  • 1 st Gul lök (klyftad)
  • 1 st Vitlök solo (pressad)
  • 2 msk Tomatpuré
  • 2 tsk Basilika
  • 400 gr Morötter (strimlad)
  • 700 gr Potatis fast (strimlad)
  • Rapsolja
  • Svartpeppr
  • Salt
  • 250 gr Mozzarella (skivad)

Method

Step 1

Värm en större kastrull med lite olja i botten, fräs gula löken så den får lite färg och blir mjuk.

Step 2

Lägg i purén och vitlöken och fräs lite till, slä sedan på krossade tomaterna, vatten, vin och basilikan.

Step 3

Smaka av med lite salt och svartpeppar och låt det sedan koka upp.

Step 4

Stek sedan karréskivorna med salt och peppar på, lägg dem i tomatsåsen och låt det sedan puttra i ca 25 minuter.

Step 5

Under tiden värmer du upp en större stekpanna med rikligt av olja, lägg i potatis och morötter som du vänder försiktigt ofta tills det är mjukt, smaka av med salt och svartpeppar

Step 6

När allt är klart ta ur köttet ur grytan och lägg upp på ett djupt fat, lägg en skiva mozzarella på alla köttskivor och slå på såsen ovanpå.

Step 7

Servera sedan med råstekta potatisen..

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Honungsstekt halloumi med valnötter på somrig rödgrön salladsbädd

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Att äta är magens behov, att dricka är själens.
-Claude Tillier
%d bloggare gillar detta: