Tomat & vitlöksfräst bläckfisk med pilgrimsmussla och limepasta

2014-09-19
  • Servings : 3
  • Prep Time : 10m
  • Cook Time : 20m
  • Ready In : 30m

En lite festligare pastarätt med bläckfisk och pilgrimsmusslor i ett recept som är väldigt enkelt att göra, receptet är på 3 portioner men är lätt att göra för flera.

Ingredients

  • 100 gr Bläckfiskringar
  • 9 st Pilgrimsmusslor
  • 1 st Tomat (finhackad)
  • 2 st Salladslök (skivad)
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 1 st Lime (delad i 8 bitar)
  • Olivolja
  • 300 gr färsk Tagliatelle
  • Svart peppar
  • Salt
  • 1 näve Röd mangold

Method

Step 1

Sätt på pastavattnet väl saltat

Step 2

Värm en panna med olivolja och stek bläckfiskringarna i ca 8 minuter

Step 3

Lägg i tomat, vitlök, och salladslöken och låt det fräsa lite med bläckfisken i någon minut

Step 4

Pressa och lägg i limen samt lite mera olivolja, salt och svart peppar, sätt på ett lock och dra ner värmen på pannan, låt det stå i ca 3 minuter. Koka pastan under tiden..

Step 5

Stek pilgrimsmusslorna i en varm panna med lite olja, de ska få färg på bägge sidorna utan att steka igenom, salta och lägg upp på en bit hushållspapper.

Step 6

Häll av pastavattnet när den är klar, blanda pastan i pannan med bläckfisken och vänd ordentligt smaka av med salt och svartpeppar

Step 7

Servera med pilgrimsmusslorna på toppen, lite nymald svart peppar samt några droppar olivolja och lite röd mangold

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , , Tags: , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Hickoryrökt laxfilé med romsås, färskpotatis och brynt dillsmör

  • Pastagratäng med citronmarinerad lax, gröna linser och en krämig tomatgräddsås med cava

  • Kalvfärsbiffar med en enkel rosmarin och lingonsky samt ugnsbakade rotsaker

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Man känner aldrig sig så rik som när man plockar ut färskt bröd ur ugnen.
-Ernst Kirchsteiger
%d bloggare gillar detta: