Tomatbräserad kycklinglårfilé med bön mix och morotsbulgur

2016-10-13
  • Servings : 5
  • Prep Time : 10m
  • Cook Time : 30m
  • Ready In : 40m

Idag så hittade jag smakrika kycklinglårfiléer i disken för varor med kort datum vilket vart början på dagens recept, dessa stekts med lite lök och bräseras med krossad tomat. Toppar med lite goda bönor och serveras med bulgur som kokas med morötter, en smakrik och snabb vardags middag som passar hela familjen.

Ingredients

  • 700 gr Kycklinglårfilé
  • Spiskummin
  • 1 brk Finkrossad tomat (bra kvalitet)
  • 1,5 dl Vatten
  • 1 st Gul lök (hackad)
  • 2 st Vitlöksklyftor (hackad)
  • 1 cm Röd Chili (hackad)
  • 150 gr Blandade bönor (kokta)
  • Rapsolja
  • 100 gr Fetaost
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 3 dl Bulgur
  • 200 gr Morötter (skalad & tärnad)

Method

Step 1

Börja med att blanda bulguren med morötter och koka den med vatten enligt anvisningar på paketet

Step 2

Under tiden stek kycklinglåren kryddade med salt, svartpeppar och spiskummin, i en varm panna med rapsolja.

Step 3

När kycklingen fått färg lägg i lök och vitlöken samt chilin, fräs allt en stund och slå på krossade tomater samt vatten,

Step 4

Dra ner värmen till hälften och sätt på ett lock, låt allt puttra i ca 15 - 20 minuter, skaka om pannan i bland. När det puttrat klart och blivit en tjockare sås i pannan, smaka av med salt och peppar, slå på bönorna och vänd försiktigt.

Step 5

När bulguren är klar vänd den tillsammans med lite rapsolja

Step 6

Lägg upp allt snyggt och servera med smulad fetaost, smaklig måltid!

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Japanskt middagsmys med klassisk fonduegryta

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Churros en el camino de la casa

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Låt din mat vara din medicin och låt din medicin vara din mat.
-Hippokrates
%d bloggare gillar detta: