Torskrygg och grönsaker på grillen med örtig gnocci

2013-07-21
  • Servings : 6
  • Prep Time : 25m
  • Cook Time : 35m
  • Ready In : 60m

Fisk är gott och passar bra på grillen också här är en läcker torskrygg med skinnet kvar för att hålla ihop på gallret, den serveras med grönsaker som också grillats och gnocci  med massor av örter som ger smak.

Ingredients

  • 6 st Fina torskryggbitar med skinn
  • Rapsolja
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1 ask Cocktailtomater
  • 1/2 Blomkålshuvud ( i buketer)
  • 500 gr Gnocci
  • Blandade färska örter (hackade)
  • 30 ml Olivolja
  • 1 st Salladslök (strimlad)
  • 1 cm röd Chili (hackad)
  • 15 ml Citronjuice
  • Svartpeppar

Method

Step 1

Blanda örterna med olivoljan, chili, citronjuice, salladslök, salt och svartpeppar och låt den dra

Step 2

Sätt tomaterna på ett grillspett och grilla dom samtidigt som blomkålen, sätt på saltat vatten till gnoccin

Step 3

Pensla torsken med lite rapsolja, salta och peppra, lägg den sedan på grillen med skinnsidan uppåt först.

Step 4

Lägg i gnoccin i vattnet och vänd torsken den är färdig när den börjar dela sig

Step 5

Häll av vattnet på gnoccin, häll på örtoljan och blanda försiktigt

Step 6

Servera allt sedan tillsammans

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Pastagratäng med citronmarinerad lax, gröna linser och en krämig tomatgräddsås med cava

  • Vardaglig pasta på minuter med färg och klimatsmart avtryck

  • Rödbetsbiffar med avocadosalsa och frästa paprikor i balsamico vinägrett

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Att äta är magens behov, att dricka är själens.
-Claude Tillier
%d bloggare gillar detta: