Tortellini i en basilikadoftande krämig tomat och ricottasås

2015-11-04
  • Servings : 4
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 20m
  • Ready In : 40m

Jag har ett minne av den klassiska ravioli som serverades i skolan under min uppväxt, en torr fylld kudde som låg i en tomatsås som såg ut som ketchup allt direkt från en burk.

Här är något annat

Idag så hittar man härlig “färsk” tortellini som finns fylld med diverse godsaker som man lätt kan göra mästerverk av, här har jag en tortellini som är fylld med ost som jag lägger i en underbar tomatsås som är klar i ett naffs.

Ingredients

  • 2 pkt Färsk tortellini enligt egna önskemål
  • 1 st Gul lök (tärnad)
  • 2 st Vitlöksklyftor (pressad)
  • 2 msk Tomatpuré
  • 1 grönsaksbuljong tärning (gärna ekologisk)
  • 1/2 sm Röd chili
  • 1 brk Krossad tomat (av bra kvalitet)
  • 1 näve färsk Basilika (hackad)
  • 1 pkt ricotta
  • Olivolja
  • Salt
  • Svart peppar

Method

Step 1

Sätt på vatten till tortellinin, vattnet ska smaka Medelhavet 🙂

Step 2

Fräs den gula löken i lite olja tillsammans med vitlök samt chili, när det mjuknat lägg i tomatpurén och låg den fräsa med lite.

Step 3

Häll i den krossade tomaten, basilikan och smula i buljongtärningen, låt allt koka upp och stå och små puttra.

Step 4

Lägg i tortellinin i vattnet och koka enligt anvisningarna

Step 5

Sänk värmen på tomatsåsen och rör i ricottan, koka ej såsen nu utan låt den bara bli varm och rör ut den ordentligt, smaka av med salt och svart peppar

Step 6

Häll av vattnet från tortellinin när dem är klar, slå på tomatsåsen vänd försiktigt och låt det dra i någon minut.

Step 7

Lägg upp snyggt och servera gärna med nyriven parmesan och svartpeppar

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Pastagratäng med citronmarinerad lax, gröna linser och en krämig tomatgräddsås med cava

  • Vardaglig pasta på minuter med färg och klimatsmart avtryck

  • Morot och vitkålsfräs med bacon, parmesan och bönpasta

  • Krämig vindoftande risotto med tomat, lök, prästost och rostad blomkål

  • Tagliatelle med rimmat fläsk, paprika, äggula och parmesan

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Det sägs att man blir vad man äter. Men vem vill bli en morot?
-Olle Lundberg
%d bloggare gillar detta: