Tortellini med lök och tomat i läcker ädelostsås

2012-11-05
  • Servings : 6
  • Prep Time : 10m
  • Cook Time : 10m
  • Ready In : 30m

Tortellini är något som jag kan tycka är lite underskattat och som man kan göra mycket trevligt med, dagens recept bygger på färdiga färska som kan vara fyllda med valfri fyllning.

Mina var dock fyllda med en ost och spenatfyllning, vilket gör middagen vegetarisk vilket jag inte tror att någon tänker på när man äter det.

Ingredients

  • 2 pkt Färsk tortellini
  • 1 st Gul lök (hackad)
  • 100 gr Kocktailtomater (skivade)
  • 2 dl Grädde
  • 100 gr Ädelost
  • Några blad Basilika (hackad)
  • Rapsolja
  • Salt
  • Svart peppar
  • Sallads mix

Method

Step 1

Börja med att fräsa löken med lite rapsolja när den mjuknat lägg i tomaterna och basilikan och fräs lite

Step 2

Slå på grädden och koka upp bara smält sedan i ädelosten (spara lite till garnering sedan)

Step 3

Koka sedan tortellini enligt paketet,

Step 4

När tortellinin är klar häll av vattnet och slå på såsen och vänd försiktigt, krydda med salt och peppar

Step 5

Smaka av och lägg upp på ett fat med sallad i botten och ädelosten smulad ovanpå.. servera

 

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Honungsstekt halloumi med valnötter på somrig rödgrön salladsbädd

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Att äta är magens behov, att dricka är själens.
-Claude Tillier
%d bloggare gillar detta: