Tortiglioni med jordärtskocka, smör, parmesan, tomat, basilika och krispigt bacon

2015-05-05
  • Servings : 4
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 30m
  • Ready In : 50m

Ibland har man lite tur som när man får en påse med härliga jordärtskockor att leka fram ett trevligt recept av, resultatet bidde ett trevligt och Italiensk lantligt pastarecept med sina rena smaker.

Ingredients

  • 400 gr Tortiglioni
  • 300 gr Jordärtskocka (skalade)
  • 100 gr Smör
  • 100 gr Parmesanost (grovriven)
  • 250 gr Bacon (strimlad)
  • 250 gr Cocktailtomater (i halvor)
  • Basilika färsk
  • Salt
  • Svartpeppar

Method

Step 1

Sätt på pastavatten och koka pastan enligt anvisningarna när vattnet kokar

Step 2

Lägg jordärtskockorna i saltat vatten och koka dem mjuka, när de är mjuka mosa dem med smöret och parmesanosten avrunda med lite salt.

Step 3

Stek baconet knaprigt och lått fettet rina av på lite hushållspapper

Step 4

När pastan är klar blanda den försiktigt med jordärtskocksmoset, bacon, cocktailtomater och riv i basilikablad, lägg upp snyggt och toppa med lite svartpeppar.

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Pastagratäng med citronmarinerad lax, gröna linser och en krämig tomatgräddsås med cava

  • Vardaglig pasta på minuter med färg och klimatsmart avtryck

  • Rödbetsbiffar med avocadosalsa och frästa paprikor i balsamico vinägrett

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Osten fullbordar en god middag, men den kan också uppväga en dålig.
-Okänd
%d bloggare gillar detta: