Tranbärsnudlar med kyckling, lök och morötter

2013-01-16
  • Servings : 6
  • Prep Time : 10m
  • Cook Time : 25m
  • Ready In : 35m

Idag så är det fusion i köket med asiatiska nudlar som får smak av nordiska tranbär, allt serverat med kyckling och morötter tillsammans i ett väldigt gott sällskap.

Ingredients

  • 6 port Nudlar
  • 700 gr Kycklingfilé (skär längs med)
  • 1 st Gul lök (klyftad)
  • 3 st Morötter (i bitar)
  • 2 dl Vatten
  • 0,5 dl Tranbärsjuice
  • 1,5 dl Grädde
  • 15 ml Kycklingfond
  • Lite lite mynta
  • Svart peppar
  • Salt

Method

Step 1

Ge kycklingen en fin stekyta först och lägg sedan i löken samt morötter, låt dem steka med lite.. sätt på vatten till nudlarna

Step 2

Häll i vatten, tranbärsjuice, fond och grädde i pannan med kyckling och grönsaker, lägg i lite mynta och lägg på ett lock och låt det puttra i pannan.

Step 3

Lägg nudlarna i vattnet och koka dem enligt instruktioner på paketet

Step 4

Smaka av kycklingen med salt och svart peppar

Step 5

När nudlarna är klara häll av vattnet och häll på kycklingen med såsen, låt det stå lite och dra smaka sedan av och servera

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Japanskt middagsmys med klassisk fonduegryta

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Kalorier: små trevliga saker i maten som ger människan volym och pondus.
-Okänd
%d bloggare gillar detta: