Trevlig bulgurpytt med falukorv, äpple, lök och paprika

2017-03-23
  • Servings : 5
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 20m
  • Ready In : 40m

Idag var det en sådan där dag då man inte riktigt orkar laga mat men man behöver ändå göra det, försjunken i soffan hemma funderade jag lite på vad som fanns hemma och hur jag omvandlade det snabbast till en trevlig vardags middag.

En liten fundering senare kände jag mig redo att sätta igång att göra en trevlig vardagsmiddag som är enkel, god och nyttig, en pytt där vi byter ut potatisen mot bulgur och använder falukorv tillsammans med diverse gott som passar in.

Ingredients

  • 3 dl Bulgur
  • 400 gr Falukkorv (tärnad)
  • 1 gul Paprika (tärnad)
  • 1 st Gul lök (tärnad)
  • 1 st Stort fast Äpple (tärnat)
  • 2 st Tomater (hackade)
  • Rapsolja
  • 1 cm Röd chili
  • 1 st Vitlöksklyfta (pressad)
  • 2 krm Paprikapulver
  • 1 msk Soya
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Skivad Jalapeño (garnering)

Method

Step 1

Börja med att koka bulgur efter anvisningarna

Step 2

Värm en stor panna med lite olja, stek först falukorven så du får lite yta

Step 3

Lägg sedan i lök, äpple och paprika som får fräsa med lite och få färg,

Step 4

Lägg sedan i tomater, soya, chili och vitlöken samt paprika pulver, låt det puttra ihop lite och lägg i salt samt Svartpeppar för att sedan smaka av.

Step 5

När bulgur är klart blanda ihop den med falukorvs pannan, vänd försiktigt och smaka av med salt samt svartpeppar

Step 6

Lägg upp snyggt och servera med Jalapeño så man kan styra sin styrka lite själv 🙂

Print Friendly
Recipe Type: , Tags: , , , , , Ingredients: ,
Related Recipes:
  • Kalvfärsbiffar med en enkel rosmarin och lingonsky samt ugnsbakade rotsaker

  • Läckert varm bulgursallad med fetaost, avocado, paprika, zucchini och en hint bacon

  • Husets Kebab med sesamfrästa grönsaker, myntayoghurt, rostade kikärtor, feta, majs och libabröd

  • Grönsaksbiffar med ingefärsspetsad tomatsås, sesamrostad majs och mathavre med grönt

  • Vardaglig pasta på minuter med färg och klimatsmart avtryck

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Den siste jag skulle rådfråga om vad jag ska äta är en läkare. Det är mycket säkrare att konsultera en kypare och inte ett dugg dyrare.
-Robert Lynd
%d bloggare gillar detta: