Ugnsbakad karré i gryta med vindoftande grönsaker

2013-12-12
  • Servings : 5-6
  • Prep Time : 15m
  • Cook Time : 2:00 h
  • Ready In : 2:15 h

En härlig och enkel rätt som passar bra när man har aktiviteter och vill ha middagen klar när man kommer hem, jag lagade till det i min gjutjärnspanna men man fixar till det i en vanlig panna också men då sänker man temperaturen med 15°.

Rätten består av en smakrik karré som när den är klar är riktigt mör tillsammans med grönsaker och en härlig sky, eftersom den lagar sig själv i ugnen så kan man passa på att vara borta i 2 timmar och då bara koka lite potatis eller ris när man kommer hem.

Ingredients

  • 1,3 kg Karré
  • 1,5 dl Mangochutney
  • 4 st Morötter (skalade och slantade)
  • 1 st Röd paprika ( i bitar)
  • 1 st Röd lök ( tärnad)
  • 25 gr smör
  • 2 dl Rött vin
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 6 portioner ris, potatis eller något annat gott

Method

Step 1

Sätt ugnen på 180°

Step 2

Lägg morötterna, löken, paprika och klicka ut smöret i gjutjärnsgrytan eller ugnsform

Step 3

Dela karrén längs med och salta samt peppra ordentligt, lägg delarna på grönsakerna i grytan.

Step 4

Dela upp mango chutneyn på karré bitarna och slå på vinet i grytan, sätt på ett lock eller folie och ställ in i ugnen

Step 5

Lått det sedan stå i ugnen i 2 timmar, när det börjar bli klart är det bara att koka ris, potatis eller det du vill ha till och göra en god sallad.

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Gårdagens tidning! det är bara något man äter fish and chips ur.
-Amy Winehouse
%d bloggare gillar detta: