Ugnsbakad köttfärs med färska tomater, champinjoner, paprika och lök

2014-09-18
  • Servings : 5
  • Prep Time : 10m
  • Cook Time : 20m
  • Ready In : 30m

En snabb och härligt enkel vardagsrätt som passar perfekt när man vill göra lite annat hemma också, denna görs i en form ställs i ugnen och till kokar man lite potatis eller ris.

Ingredients

  • 600 gr Nötfärs
  • 1 st Gul lök (tärnad)
  • 2 st Tomater (tärnade)
  • 200 gr Champinjoner (skivade)
  • 1 st Grön paprika (strimlad)
  • 1 dl Chili sauce
  • 2 dl Creme fraiche
  • 1 st Vitlöksklyfta (pressad)
  • Svart peppar
  • Salt
  • Rapsolja
  • 1 näve Machesallad
  • 5 port Ris el Potatis

Method

Step 1

Sätt ugnen på 220° börja koka ris eller potatis

Step 2

Häll lite rapsolja i botten på en ugnsfast form

Step 3

Smula nötfärsen i formen och sprid lök, tomat, paprika och champinjonerna ovanpå, salta och peppra ordentligt.

Step 4

Blanda creme fraichen med chili saucen, salta och peppra lite, lägg i vitlöken och blanda ordentligt

Step 5

Häll krämen på och ställ in formen i ugnen i ca 20 minuter

Step 6

När färsen är genomstekt och skyn runt omkring kokar lite, ta ut formen och servera garnerat med machesalladen och riset eller potatisen..

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Korv är en gudomlig rätt, ty bara Gud vet vad det är i den.
-Okänd
%d bloggare gillar detta: