Ugnsbakad lax i vin och parmesan serverat med en krämig blomkålspuré och spaghetti

2012-04-10
  • Servings : 6
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 30m
  • Ready In : 50m

Idag så tog jag fram blomkålspurén ett tillbehör som var tänkt till söndagens middag, men jag lyckades glömma bort när det var dags att äta. Laxen är också bitar som är över från lördagens middag där jag skar till jämnstora bitar, bara för att det skulle vara snygga jämna bitar på tallriken men resulterade i lite spill. Tycker att det är viktigt att man tar vara på allt och slänger så lite som möjligt, det resulterar dock ibland i lite överfull frys med matlådor som dock alltid går åt.

[blue_head]Blomkålspuré[/blue_head]

– 1st Blomkålshuvud med bladen borta och i bitar
– 0,8dl Grädde
– 25gram Smör
– Salt
– Vitpeppar

1. Koka blomkålen i saltat vatten, den ska bli riktigt mjuk
2. Slå av vattnet och häll i smör samt grädde
3. Mixa allt till en slät puré och smaka av

[blue_head]Ugnsbakad lax i vin och parmesan[/blue_head]

– 600gram Lax i tärningar
– 0,5dl Vitt vin
– 0,5dl Riven parmesan
– 2st Paprikor i bitar
– Salt
– Dragon
– Svart peppar
– 20ml Olivolja

1. Lägg laxen i en ugnsform med kanter, samtidigt sätt på spaghetti vatten enligt anvisningarna på paketet
2. Slå på vin och lägg parmesan, paprika och kryddor på laxen, vänd sedan allt försiktigt
3. Se till att skinsidan på laxbitarna är neråt
4. Ställ in i varm ugn på 200° i ca 12 – 15 minuter, och lägg i pastan i vattnet och koka enligt anvisningarna på paketet
5. Kolla att den är klar och servera

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Förr kom mjölken från kon, nu kommer den från Arla.
-Lars, 5 år
%d bloggare gillar detta: