Ugnsbakad lax under basilika och parmesantäcke serverad med baconpotatis

2012-11-05
  • Servings : 6
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 30m
  • Ready In : 60m

Laxen som får ett täcke med smak av basilika, vitlök och lite chili passar perfekt till den lite tysk inspirerade potatisen med bacon, laxen som sköter sig själv i ugnen och en potatis till sköter sig precis lika bra vilket middagen ger utrymme till att duka lite extra fint och njuta av kvällen..

Ingredients

  • 800 gr laxfilé (delad i 6 portions bitar)
  • 2 dl Yoghurt
  • 1 dl Creme fraiche
  • Färsk basilika (hackad)
  • 1 st Vitlöksklyfta (pressad)
  • Lite röd Chili
  • en bit Parmesan (grov riven)
  • 800 gr Potatisar (gjorda i stänger)
  • 125 gr Bacon (strimlad)
  • Olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar

Method

Step 1

Lägg potatisen och baconet på en plåt, blanda lite och ställ plåten högt i ugnen på 220° i ca 25 - 30 minuter

Step 2

Sedan blandar man yoghurt, creme fraiche, basilika, chili, vitlök och smakar av med salt och peppar.

Step 3

Lägg laxen i en ugnsform och lägg blandningen på varje lax bit strö sedan parmesanosten ovanpå

Step 4

När det återstår 10 - 12 minuter på potatisen ställer du in laxen underst i ugnen

Step 5

Potatisen och laxen är klara samtidigt och det är bara att servera med lite olivolja ringlad på laxen och potatisen saltad

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

  • Churros en el camino de la casa

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Lövbiff med örttomatiserade grönsaker och ett mjukt vitlökssmör

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
På fastande mage är alla onda ting dubbelt så onda.
-Christoph Martin Wieland
%d bloggare gillar detta: