Ugnsbakad laxfilé på Italienska med ägg & parmesan

2012-07-15
  • Servings : 6
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 30m
  • Ready In : 60m

Idag så gjorde jag energy bars till dottern som är på hockeyläger denna vecka, det gav mig ett gäng äggulor över som jag var tvungen att hitta på något med.

Jag valde att göra en ugns variant av lax för att passa med äggulan och mina körningar idag, och resultatet vart väldigt trevligt och en oerhört enkel rätt när man har andra saker att göra än att laga mat.

Ingredients

  • 6st portionsbitar laxfilé
  • 5st Äggulor
  • 3dl Grädde
  • 1dl Vatten
  • 2msk god tomatsås (köpt eller sök bland mina recept)
  • 2msk Parmesan riven
  • Örtsalt
  • Svartpeppar
  • 10cm Strimlad purjolök
  • 6st blomkåls floretter

Method

Step 1

Lägg laxen i en ugnsform och salta den lite

Step 2

Sedan lägger du en blomkåls florett på varje lax och strör purjolöken över hela formen

Step 3

Blanda ägg, grädde, vatten, chilisauce, parmesan, örtsalt och svart peppar

Step 4

Slå blandningen på allt även över blomkålen

Step 5

Ställ in i ugnen på 200° i ca 25 - 30 minuter, tills allt har fått fin färg och stelnat lite

Step 6

Övrigt

– Jag kokade ris till men man kan ha potatis också om man vill
– Servera gärna med lite citron och en god sallad till

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

  • Churros en el camino de la casa

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Pastagratäng med citronmarinerad lax, gröna linser och en krämig tomatgräddsås med cava

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Problemet med att äta italiensk mat är att fem-sex dagar senare är man hungrig igen.
-George Miller
%d bloggare gillar detta: