Ugnsbakad nötfärs toppad med en smakrik aijvar och tomatkräm

2014-12-03
  • Servings : 6
  • Prep Time : 15m
  • Cook Time : 45m
  • Ready In : 60m

Mmm doftar gott i köket när maten lagar sig själv i ugnen och samtidigt hinner jag pyssla med lite annat, i ugnen står en form med allt i ett som tar några minuter att lägga ihop och sedan sköter sig själv i ugnen.

Ingredients

  • 500 gr Nötfärs
  • 300 gr Potatis (klyftad)
  • 300 gr Morötter (skivade)
  • 4 dl Creme Fraiche
  • 2 dl Aijvar mild
  • 1 dl Tomat pesto
  • Salt
  • Svart peppar
  • 1 msk Basilika

Method

Step 1

Sätt ugnen på 200°

Step 2

Lägg morötter och potatisen i botten på en ugnsform, salta och peppra lite

Step 3

Blanda nötfärsen ordentligt med basilika, salt och svart peppar, klicka ut färsen ovanpå potatisen och morötterna.

Step 4

Blanda creme fraiche med aijvar och tomatpeston, smaka av med lite salt och svartpeppar, häll röran på färsen

Step 5

Ställ in formen i ugnen och låt den stå där i ca 45 minuter, tills potatisen är klar.

Step 6

Servera sedan gärna med lite sallad.

 

Print Friendly, PDF & Email
Related Recipes:
  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Nasi goreng indonesisk snabbmat

  • Honungsstekt halloumi med valnötter på somrig rödgrön salladsbädd

  • Lövbiff med örttomatiserade grönsaker och ett mjukt vitlökssmör

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Man känner aldrig sig så rik som när man plockar ut färskt bröd ur ugnen.
-Ernst Kirchsteiger
%d bloggare gillar detta: