Ugnsbakad nötfärs toppad med en smakrik aijvar och tomatkräm

2014-12-03
  • Servings : 6
  • Prep Time : 15m
  • Cook Time : 45m
  • Ready In : 60m

Mmm doftar gott i köket när maten lagar sig själv i ugnen och samtidigt hinner jag pyssla med lite annat, i ugnen står en form med allt i ett som tar några minuter att lägga ihop och sedan sköter sig själv i ugnen.

Ingredients

  • 500 gr Nötfärs
  • 300 gr Potatis (klyftad)
  • 300 gr Morötter (skivade)
  • 4 dl Creme Fraiche
  • 2 dl Aijvar mild
  • 1 dl Tomat pesto
  • Salt
  • Svart peppar
  • 1 msk Basilika

Method

Step 1

Sätt ugnen på 200°

Step 2

Lägg morötter och potatisen i botten på en ugnsform, salta och peppra lite

Step 3

Blanda nötfärsen ordentligt med basilika, salt och svart peppar, klicka ut färsen ovanpå potatisen och morötterna.

Step 4

Blanda creme fraiche med aijvar och tomatpeston, smaka av med lite salt och svartpeppar, häll röran på färsen

Step 5

Ställ in formen i ugnen och låt den stå där i ca 45 minuter, tills potatisen är klar.

Step 6

Servera sedan gärna med lite sallad.

 

Print Friendly, PDF & Email
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Nasi goreng indonesisk snabbmat

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Gårdagens tidning! det är bara något man äter fish and chips ur.
-Amy Winehouse
%d bloggare gillar detta: