Ugnsbakade kycklingben på bädd av äppelbakad potatis och skysås

2014-10-09
  • Servings : 6
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 60m
  • Ready In : 1:20 h

Tycker du om att hinna gör andra saker samtidigt som maten lagar sig? här är ett perfekt recept som bara är att stoppa in i ugnen så sköter det sig själv och du får 60 minuter att göra annat på.

Härliga kycklingben som bakas av i ugnen på en läcker bädd av potatis, äpple och lök, och det bästa är att när allt är klart har det även blivit en läcker skysås i botten.

Ingredients

  • 1,5 - 2 kg Kycklingben
  • 0,5 dl Soya
  • 0,25 dl Flytande honung
  • 3 msk Grillkrydda
  • 0,5 dl Rapsolja
  • 900 gr Potatis (skivad)
  • 2 dl Purjolök (skivad)
  • 2 st Syrliga äpplen (klyftade utan kärnhus)
  • Salt
  • Svart peppar

Method

Step 1

Sätt ugnen på 180°

Step 2

Blanda ihop soya, honung, grillkrydda och rapsoljan ordentligt

Step 3

Häll marinaden på kycklingen och massera in den ordentligt, låt dra lite.

Step 4

Ta fram en plåt med hög kant, häll lite olja i botten och lägg potatis, purjolök och äpplena på, Salta och peppra blanda sedan ordentligt

Step 5

Sprid kycklingbenen ovanpå och stoppa in plåten i ugnen, låt den sedan vara där i 60 minuter och njut av lite tid för annat.

Step 6

Ta ut och lägg upp snyggt och ät med en trevlig sallad.. smaklig måltid

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Nasi goreng indonesisk snabbmat

  • Honungsstekt halloumi med valnötter på somrig rödgrön salladsbädd

  • Lövbiff med örttomatiserade grönsaker och ett mjukt vitlökssmör

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Problemet med att äta italiensk mat är att fem-sex dagar senare är man hungrig igen.
-George Miller
%d bloggare gillar detta: