Ugnsbräserad kycklingfile med dofter av apelsin och basilika

2014-12-08
  • Servings : 5
  • Prep Time : 15m
  • Cook Time : 30m
  • Ready In : 45m

Ett härligt recept på kycklingfilé med lite soliga dofter från apelsin och basilika, allt enkelt gjort i ugnen på en halvtimme.

Ingredients

  • 5 st Kycklingfiléer
  • 1 st Apelsin (trekanter)
  • 1 st Röd snacks paprika (skivad)
  • 1 dl Apelsin juice
  • 1/2 st Grönsaksbuljongtärning
  • Färsk Basilika
  • Svart peppar
  • Salt
  • 5 portioner Ris

Method

Step 1

Sätt ugnen på 200° och börja koka riset efter anvisningarna på paketet

Step 2

Salta och peppra kycklingfiléerna, lägg dem i en ugnsform med apelsin och paprika på.

Step 3

Smula buljongtärningen och häll på apelsinjuicen, lägg ca 10 st stora basilikablad på och ställ allt i ugnen i 30 minuter.

Step 4

Ta sedan ut kycklingen och kolla att den är klar, ska ha en innetemperatur på 72°

Step 5

Servera sedan kycklingen med ris och lite sallad

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Nasi goreng indonesisk snabbmat

  • Honungsstekt halloumi med valnötter på somrig rödgrön salladsbädd

  • Lövbiff med örttomatiserade grönsaker och ett mjukt vitlökssmör

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Gårdagens tidning! det är bara något man äter fish and chips ur.
-Amy Winehouse
%d bloggare gillar detta: