Ugnsbräserad kycklingfile med dofter av apelsin och basilika

2014-12-08
  • Servings : 5
  • Prep Time : 15m
  • Cook Time : 30m
  • Ready In : 45m

Ett härligt recept på kycklingfilé med lite soliga dofter från apelsin och basilika, allt enkelt gjort i ugnen på en halvtimme.

Ingredients

  • 5 st Kycklingfiléer
  • 1 st Apelsin (trekanter)
  • 1 st Röd snacks paprika (skivad)
  • 1 dl Apelsin juice
  • 1/2 st Grönsaksbuljongtärning
  • Färsk Basilika
  • Svart peppar
  • Salt
  • 5 portioner Ris

Method

Step 1

Sätt ugnen på 200° och börja koka riset efter anvisningarna på paketet

Step 2

Salta och peppra kycklingfiléerna, lägg dem i en ugnsform med apelsin och paprika på.

Step 3

Smula buljongtärningen och häll på apelsinjuicen, lägg ca 10 st stora basilikablad på och ställ allt i ugnen i 30 minuter.

Step 4

Ta sedan ut kycklingen och kolla att den är klar, ska ha en innetemperatur på 72°

Step 5

Servera sedan kycklingen med ris och lite sallad

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Nasi goreng indonesisk snabbmat

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Osten fullbordar en god middag, men den kan också uppväga en dålig.
-Okänd
%d bloggare gillar detta: