Ugnsgrillad kyckling med melonkärnor serverad med äpplegrönsaker i egen balsamsky

2012-11-10
  • Servings : 6
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 60m
  • Ready In : 1:20 h

Kvällen middag vart en riktig succé med kyckling som grillas i ugnen med massor av smarriga saker till, en trevlig allt i rätt som man gör i ordning för att ställa i ugnen och sedan äta en timme senare.

Ger gott om tid att duka fint och snacka lite strunt eller kanske äta en förätt, jag använde mig av hel svensk kyckling i kväll men man kan lika gärna köpa färdig delad.

Ingredients

  • 2 st Hela kycklingar (delad i kvartar)
  • Salt
  • Svart peppar
  • Paprikapulver
  • Salladskrydda
  • Rapsolja
  • Melonkärnor
  • 20 ml Flytande honung
  • 250 gr Morötter (skalad i bitar)
  • 250 gr Gula morötter (skalad i bitar)
  • 500 gr Potatis (i bitar)
  • 1 st Vitlök solo (hackad)
  • 1 st Äpple (utan kärnhus klyftat)
  • 150 gr Purjolök (i 2 cm slantar)
  • 100 gr Champinjoner (små hela eller större i halvor)
  • 0,5 dl Balsamvinäger
  • Salt

Method

Step 1

Blanda 0,25 dl rapsolja, salt, peppar, salladskrydda, paprikapulver och honung ordentligt, vänd försiktigt i melonkärnorna och lägg i kycklingen

Step 2

Lägg samtliga grönsaker samt äpple på en ugnsplåt salta och slå på lite olja samt vinägern för att sedan vända allt försiktigt

Step 3

Vänd kycklingen i marinaden och lägg den sedan på plåten med grönsakerna under, den marinad som är kvar penslas på kycklingarna

Step 4

Ställ plåten långt ner i ugnen på 200° och låt den stå där i ca 50 - 60 minuter, eller till kyckling och potatis är klara.

Step 5

När det fått färg så är det bara att servera, glöm inte att den läckra skyn som är i botten också ska serveras med.

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Ibland tycker man att det är synd att man inte har bröd hemma för då kunde man ha gjort en leverpastejmacka om man haft leverpastej.
-Okänd
%d bloggare gillar detta: