Ugnsgrillad kyckling med melonkärnor serverad med äpplegrönsaker i egen balsamsky

2012-11-10
  • Servings : 6
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 60m
  • Ready In : 1:20 h

Kvällen middag vart en riktig succé med kyckling som grillas i ugnen med massor av smarriga saker till, en trevlig allt i rätt som man gör i ordning för att ställa i ugnen och sedan äta en timme senare.

Ger gott om tid att duka fint och snacka lite strunt eller kanske äta en förätt, jag använde mig av hel svensk kyckling i kväll men man kan lika gärna köpa färdig delad.

Ingredients

  • 2 st Hela kycklingar (delad i kvartar)
  • Salt
  • Svart peppar
  • Paprikapulver
  • Salladskrydda
  • Rapsolja
  • Melonkärnor
  • 20 ml Flytande honung
  • 250 gr Morötter (skalad i bitar)
  • 250 gr Gula morötter (skalad i bitar)
  • 500 gr Potatis (i bitar)
  • 1 st Vitlök solo (hackad)
  • 1 st Äpple (utan kärnhus klyftat)
  • 150 gr Purjolök (i 2 cm slantar)
  • 100 gr Champinjoner (små hela eller större i halvor)
  • 0,5 dl Balsamvinäger
  • Salt

Method

Step 1

Blanda 0,25 dl rapsolja, salt, peppar, salladskrydda, paprikapulver och honung ordentligt, vänd försiktigt i melonkärnorna och lägg i kycklingen

Step 2

Lägg samtliga grönsaker samt äpple på en ugnsplåt salta och slå på lite olja samt vinägern för att sedan vända allt försiktigt

Step 3

Vänd kycklingen i marinaden och lägg den sedan på plåten med grönsakerna under, den marinad som är kvar penslas på kycklingarna

Step 4

Ställ plåten långt ner i ugnen på 200° och låt den stå där i ca 50 - 60 minuter, eller till kyckling och potatis är klara.

Step 5

När det fått färg så är det bara att servera, glöm inte att den läckra skyn som är i botten också ska serveras med.

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Vi bör nog inte gå för långt i vår strävan efter äkthet. Vill vi egentligen att det ska finnas sjömän i sjömansbiff?
-Carl Hammarén
%d bloggare gillar detta: